Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Sisku održana radionica o solarnim sustavima

U Sisku održana radionica o solarnim sustavima

Sisak, 29. siječnja 2008.

U velikoj vijećnici Grada Siska održana je treća u nizu radionica organizirana od strane Ureda za gospodarenje energijom Grada Siska. Na radionici su zainteresiranim građanima prezentirane mogućnosti iskorištavanja sunca za proizvodnju toplinske i električne energije u zgradarstvu.

više

Sustavno gospodarenje energijom u Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu

Split, 28. siječnja 2008.

Održan je prvi radni sastanak između Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i Projekta povodom nastavka provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu, te suorganizacije konferencije Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama koja će se održati u Splitu od 12.-14.svibnja 2008. godine. Osim toga, na sastanku je svečano stavljen prvi potpis na Energetsku povelju gradova i županija.

više

Seminar o učinkovitoj uporabi energije u javnim zgradama

18. siječnja 2008.

Predstavnici projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, gđa. Vlasta Zanki i g. Goran Čačić, sudjelovali su u seminaru o učinkovitoj uporabi energije u javnim zgradama kojeg je 18. siječnja 2008. održao projektni tim FuturePublicEnergy u skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu, gdje su svojom prezentacijom dotakli stanje energetske učinkovitosti na nacionalnom nivou, te iznijeli i konkretne moguće akcije kako smanjiti količine potrebne energije i tako doprinijeti značajnim materijalnim uštedama kao i smanjenju emisija plinova opasnih po ozonski omotač.

više

Prva sjednica Vijeća projekta o strategiji energetskog razvitka RH

16. siječnja 2008.

Održana je prva sjednica Vijeća projekta Izrada nacrta strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske i prijedloga programa provedbe strategije energetskog razvitka. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva je, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), pokrenulo ovaj projekt, a prilagodba i nadogradnja Strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske obuhvatiti će desetogodišnje razdoblje 2008.-2018. s projekcijom do 2030. godine.

više
 Grad Rijeka potpisat će _Pismo namjere_ s UNDP-om

Grad Rijeka potpisat će Pismo namjere s UNDP-om

Rijeka, 11. siječnja 2008.

Predstavnici UNDP-a i gradonačelnik grada Rijeke, g. Obersnel, održali su 11. siječnja 2008. godine u Rijeci, sastanak na kojem je dogovoreno potpisivanje Pisma namjere o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom hlađenja prostora, razlika između vanjske i unutarnje temperature ne bi trebala biti viša od 7°C!