Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

Zagreb, 27. siječnja 2009.

Danas su, u sklopu prezentacije SGE projekta, u auli Gradskog poglavarstva Grada Zagreba otvoreni su EE info galerija i EE info uredEE Info galerija i EE Info ured mjesta su gdje građani mogu dobiti razne informacije o energetskoj efikasnosti - kroz brošure, informativni video, primjerke EE uređaja i opreme (štedljive žarulje, termostatski ventili, Low-E prozori), a mogu i postaviti pitanje o energetskoj efikasnosti službeniku u EE info uredu

više
OBAVIJEST: U ožujku Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku i Splitu

OBAVIJEST: U ožujku Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku i Splitu

Zagreb, 27.siječnja 2009.

Obavještavamo zainteresirane da su započele prijave na Tečaj za energetske savjetnike u Splitu i u Osijeku. Tečajevi će se održavati u ožujku, a prijaviti se možete putem web obrasca ili putem obrasca koji ispunjen možete poslati na faks 01/ 6331-880. Sve informacije o tečaju možete dobiti na telefon 01/6331 887 ili na e-mail energetska-efikasnost@undp.hr.

 

više
Svi gradovi i županije potpisali _Energetsku povelju_

Svi gradovi i županije potpisali Energetsku povelju

23. siječnja 2009.

Nakon nepunih godinu dana, završeno je potpisivanje Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske. Povelju su potpisali predstavnici svih 127 gradova i 20 županija. Potpisivanje Energetske povelje prvi je korak uvođenja sustavnog gospodarenja energijom u gradove i županije i njome se iskazuje svjesnost i politička volja o potrebi gospodarenja energijom na lokalnoj razini, brizi o zaštiti okoliša te racionalnom gospodarenju resursima na dobrobit lokalne zajednice i svih građana. 

više
 U Solinu radionica o provedbi SGE projekta i ESCO projekt zamjene ulične rasvjete

U Solinu radionica o provedbi SGE projekta i ESCO projekt zamjene ulične rasvjete

Solin, 19. siječnja 2009.

Danas je u Solinu održana radionica za ravnatelje i domare javnih objekata u vlasništvu Grada. Gradonačelnik Solina Blaženko Boban pozdravio je sudionike, a radionicu je održao voditelj SGE projekta za područje Dalmacije Sandro Nižetić. Također, najavljen je projekt zamjene dijela ulične rasvjete u vrijednosti od 4 milijuna kuna, koji će biti izveden u suradnji s tvrtkom HEP ESCO d.o.o. te uz potporu FZOEU-a. 

više
Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

Šibenik, 14. siječnja 2009.

U Šibeniku je održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji (ŠKŽ) za ravnatelje i domare javnih objekata koji se nalaze pod upravom te županije. Na radionici, namijenjenoj ravnateljima institucija u vlasništvu ŠK županije koji su također i obveznici gospodarenja energijom, sudjelovalo 13 ravnatelja, domara i tehničkih službenika, iz osnovnih i srednjih škola te općih bolnica i doma za starije i nepokretne osobe u Kninu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.