Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

Zagreb, 27. siječnja 2009.

Danas su, u sklopu prezentacije SGE projekta, u auli Gradskog poglavarstva Grada Zagreba otvoreni su EE info galerija i EE info uredEE Info galerija i EE Info ured mjesta su gdje građani mogu dobiti razne informacije o energetskoj efikasnosti - kroz brošure, informativni video, primjerke EE uređaja i opreme (štedljive žarulje, termostatski ventili, Low-E prozori), a mogu i postaviti pitanje o energetskoj efikasnosti službeniku u EE info uredu

više
OBAVIJEST: U ožujku Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku i Splitu

OBAVIJEST: U ožujku Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku i Splitu

Zagreb, 27.siječnja 2009.

Obavještavamo zainteresirane da su započele prijave na Tečaj za energetske savjetnike u Splitu i u Osijeku. Tečajevi će se održavati u ožujku, a prijaviti se možete putem web obrasca ili putem obrasca koji ispunjen možete poslati na faks 01/ 6331-880. Sve informacije o tečaju možete dobiti na telefon 01/6331 887 ili na e-mail energetska-efikasnost@undp.hr.

 

više
Svi gradovi i županije potpisali _Energetsku povelju_

Svi gradovi i županije potpisali Energetsku povelju

23. siječnja 2009.

Nakon nepunih godinu dana, završeno je potpisivanje Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske. Povelju su potpisali predstavnici svih 127 gradova i 20 županija. Potpisivanje Energetske povelje prvi je korak uvođenja sustavnog gospodarenja energijom u gradove i županije i njome se iskazuje svjesnost i politička volja o potrebi gospodarenja energijom na lokalnoj razini, brizi o zaštiti okoliša te racionalnom gospodarenju resursima na dobrobit lokalne zajednice i svih građana. 

više
 U Solinu radionica o provedbi SGE projekta i ESCO projekt zamjene ulične rasvjete

U Solinu radionica o provedbi SGE projekta i ESCO projekt zamjene ulične rasvjete

Solin, 19. siječnja 2009.

Danas je u Solinu održana radionica za ravnatelje i domare javnih objekata u vlasništvu Grada. Gradonačelnik Solina Blaženko Boban pozdravio je sudionike, a radionicu je održao voditelj SGE projekta za područje Dalmacije Sandro Nižetić. Također, najavljen je projekt zamjene dijela ulične rasvjete u vrijednosti od 4 milijuna kuna, koji će biti izveden u suradnji s tvrtkom HEP ESCO d.o.o. te uz potporu FZOEU-a. 

više
Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

Šibenik, 14. siječnja 2009.

U Šibeniku je održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji (ŠKŽ) za ravnatelje i domare javnih objekata koji se nalaze pod upravom te županije. Na radionici, namijenjenoj ravnateljima institucija u vlasništvu ŠK županije koji su također i obveznici gospodarenja energijom, sudjelovalo 13 ravnatelja, domara i tehničkih službenika, iz osnovnih i srednjih škola te općih bolnica i doma za starije i nepokretne osobe u Kninu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kuhanja koristite minimalnu potrebnu snagu. Kad voda proključa, smanjite snagu grijaće ploče na najnižu moguću da zadržite ključanje. S većom snagom nećete postići brže kuhanje već će samo voda brže ispariti.