Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Učenici OŠ Mladost na edukaciji u EE Info centru Osijek

Učenici OŠ Mladost na edukaciji u EE Info centru Osijek

Osijek, 31. siječnja 2012.

Danas je u EE Info centru Osijek održano predavanje za 60 učenika šestih razreda OŠ Mladost iz Osijeka. Učenici su saznali o EE, OIE, principima pasivne gradnje i korisnim aktivnim mjerama kako i sami mogu smanjiti potrošnju energije u svojim školama i domovima. Osim savjeta i predavanja, učenici su imali priliku vidjeti pasivnu gradnju u praksi te igračke na obnovljive izvore, poput autića na hidolizu i mini vjetrenjače na solarni pogon.

više
Održana ISGE edukacija za nove članove EE tima Split

Održana ISGE edukacija za nove članove EE tima Split

Split, 30. siječnja 2012.

Danas je u Splitu održana ISGE edukacija za odgovornu osobu Splitsko-dalmatinske županije za objekte iz područja zdravstva, dok je 20. siječnja održana osnovna ISGE edukacija za dva nova člana EE tima Grada Splita. Obzirom na mali broj sudionika, edukacija je održana za svakog člana EE tima ponaosob.

više
Radionica o peletima pobudila velik interes u Sisku

Radionica o peletima pobudila velik interes u Sisku

Sisak, 30. siječnja 2012.

U Sisku je danas održana stručna tematska radionica Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije. Još jedna u nizu radionica u organizaciji EE tima Grada Siska, pobudila je velik interes Siščana i prostor Gradske vijećnice ispunila do posljednjeg mjesta. Cilj radionice bio je informirati zainteresirane građane o mogućnostima i prednostima korištenja peleta u sustavima grijanja kao i primjeni sunčanih sustava za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju. 

više
Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije

Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije

Sisak, 30. siječnja 2012.

Grad Sisak će održati stručnu tematsku radionicu Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije, 30. siječnja 2012., u prostoru Gradske vijećnice s početkom u 10 sati. Cilj radionice je informiranje zainteresiranih građana o mogućnostima i prednostima korištenja peleta u sustavima grijanja kao i primjena solarnih sustava za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju. 

više
 370 djelatnika ZET-a educirano o _Zelenom uredu_

370 djelatnika ZET-a educirano o Zelenom uredu

Zagreb, 26. siječnja 2012.

U tvrtki Zagrebački električni tramvaj (ZET), podružnici Zagrebačkog holdinga, na lokaciji Ljubljanica, održano je ukupno devet radionica Zelenog ureda tijekom mjeseca siječnja. Radionice se održavaju u sklopu edukacijskih aktivnosti i provedbe SGE projekta u Zagrebačkom holdingu. Do sada je u motivacijskoj radionici sudjelovalo 370 radnika odnosno 62%.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Fotonaponski sustav koji prati kretanje sunca i prema tome rotira fotonaponske module (tzv. tracking sustav) može proizvesti i do 40% više električne energije u odnosu na fiksni fotonaponski sustav.