Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Edukacijska radionica u Sisku o razdjelnicima topline i vode

Edukacijska radionica u Sisku o razdjelnicima topline i vode

Sisak, 29. listopada 2008.

U Gradskoj vijećnici Grada Siska danas je održana još jedna edukacijska radionice na temu uštede energije u zgradarstvu. Prva radionica u novoj sezoni pod nazivom Plaćate li i Vi račune svojih susjeda? upoznala je zainteresirane građane s mogućnostima pravedne raspodjele utroška energije za grijanje i vodu. 

više
Pokrenut program Vlade RH _Dovesti svoju kuću u red_

Pokrenut program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Zagreb, 29. listopada 2008.

Danas su prostorijama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), domaćin te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), službeno pokrenuli program Vlade Republike Hrvatske Dovesti svoju kuću u red - HIO. Cilj HIO programa je poboljšanje energetske efikasnosti objekata u vlasništvu RH te ispunjavanje obveza o energetskoj učinkovitosti koje propisuju EU direktive.

više
SGE projekt predstavljen na splitskom sajmu SASO

SGE projekt predstavljen na splitskom sajmu SASO

Split, 26.listopada 2008.

U suradnji s mjesečnikom Stambeni vjesnik, EE projekt je predstavljen na 13. međunarodnom sajmu SASO, održanom u Splitu od 20.-26. listopada. Tijekom sajma, posjetitelji štanda imali su se priliku upoznati s mogućnostima uštede energije u kućanstvu, a 24. listopada je na predavanju o direktivi EU o energetskim svojstvima zgrada predstavljen i SGE projekt. 

više
EE projekt predstavljen sudionicima _EASY projekta_

EE projekt predstavljen sudionicima EASY projekta

Bol, 22. listopada 2008.

Danas su u Bolu na Braču, u sklopu 3. međunarodnog sastanka EASY (Energy Actions & System for the Mediterranean Local Communities) projekta predstavljene aktivnosti UNDP-ovog EE projekta. Glavni cilj međunarodnog EASY projekta je razvoj jedinstvenog modela koji će omogućiti opskrbu manjih naselja električnom energijom putem obnovljivih izvora energije. 

više
Prijave na _Tečaj za energetske savjetnike_

Prijave na Tečaj za energetske savjetnike

Zagreb, 12. listopada 2008.

Tečaj za energetske savjetnike održava se na Fakultetu elektronike i računarstva, na adresi Unska 3 u Zagrebu (Siva dvorana). Prvi dio tečaja održat će se od 10. do 12.11.2008., a termin za drugi dio tečaja bit će uskoro objavljen na našim internet stranicama. Tečaj je namijenjen predstavnicima lokalne i regionalne uprave koji će raditi u energetskim uredima i EE info centrima.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Umjesto plastičnih, počnite koristiti biorazgradive ili platnene vrećice. Ne zaboravite ih ponijeti sa sobom pri odlasku u kupnju!