Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prva ISGE radionica u Gradu Splitu

Split, 28. listopada 2009.

U vijećnici Grada Splita održana je prva ISGE radionica s temom provođenja tjednih očitanja potrošnje energenata. Dogradonačelnica Anđelka Visković, održala je uvodnu riječ te prisutnim domarima i tehničkom osoblju  naglasila važnost provođenja SGE projekta u Gradu Splitu koji u svom vlasništvu ima preko 200 objekata. Na radionici je prisustvovalo dvadesetak domara i tehničkog osoblja osnovnih i srednjih škola.

više

Sustavno gospodarenje energijom u Gradu Splitu

Split, 23. listopada 2009.

U Gradu Splitu održana je prezentacija SGE projekta kojoj su prisustvovali novoizabrani pročelnici, dogradonačelnica Anđelka Visković te predstavnici splitske razvojne agencije koji u ime Grada provode SGE projekt. Voditeljica projekata SGE i HiO za područje Dalmacije, dr.sc. Vlasta Zanki, predstavila je sadržaj te aktivnosti na projektima nakon čega je Leonardo Ljubičić, direktor Splitske razvojne agencije, predstavio konkretne rezultate provođenja SGE projekta u Gradu te ukazao na važnost i korist SGE projekta.

više

SGE u Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici

Virovitica, 20. listopada 2009.

U Velikoj vijećnici zgrade Županije održana je radionica za ravnatelje i domare na kojoj je prisustvovalo više od šezdeset sudionika. SGE radionicu je pozdravnim govorom otvorio Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, a gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, predstavio je pozitivne primjere te izrazio zadovoljstvo provođenjem SGE-a u Virovitici. Tom prigodom, Županu i Gradonačelniku svečano je uručen po primjerak Energetske povelje.

više

Radionica o HIO programu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Zagreb, 13. listopada 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), predstavnici UNDP-a održali su edukacijsku radionicu u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red za osoblje Ministarstva na odgovorim pozicijama. Najavljeno je prikupljanje podataka o objektima u vlasništvu Ministarstva te unošenje dobivenih podataka u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE).

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom starog kotla na lož ulje kondenzacijskim kotlom na prirodni plin moguće je uštedjeti na troškovima i do 73%, dok je povrat investicije moguć u roku 3 godine.