Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Na EE info danu Splićanima predstavljene mogućnosti uštede energije

Na EE info danu Splićanima predstavljene mogućnosti uštede energije

Split, 29. listopada 2011.

Građanima Splita danas su na splitskoj Rivi u sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE info dana) predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava. 

više
 Održane radionice ISGE I i II za Šibensko-kninsku županiju

Održane radionice ISGE I i II za Šibensko-kninsku županiju

Šibenik, 28. listopada 2011.

U sklopu provedbe SGE projekta danas su u prostorijama Šibensko-kninske županije održane ISGE I i ISGE II edukacijske radionice za Županijski EE tim. Cilj današnjih radionica bio je predstavljanje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE)  u zgradarstvu i edukacija EE tima o načinu korištenja sustava.

više
 Održano još pet ISGE radionica za zdravstvo i školstvo SDŽ-a

Održano još pet ISGE radionica za zdravstvo i školstvo SDŽ-a

Splitsko-dalmatinska županija, 26. i 27. listopada 2011.

Održan je drugi ciklus od pet ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata iz područja zdravstva i školstva u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Na radionicama je tom prilikom educirano još 30 korisnika o ISGE sustavu, koristima njegove primjene te mogućnostima korištenja.

više
Tečaj za ISGE II traje još ovaj tjedan

Tečaj za ISGE II traje još ovaj tjedan

Zagreb, 24. listopada 2011.

Još ovaj tjedan se održava Tečaj za ISGE II koji ima za cilj uspostavu sustavnog gospodarenja energijom u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Sudionici tečaja čuli su nešto više o zakonodavnim okvirima vezanim uz energetsku učinkovitost, energetskim pregledima i energetskom certificiranju zgrada. 

više
 Novi sudionici iz javnog sektora uključeni u program _Dovesti svoju kuću u red_

Novi sudionici iz javnog sektora uključeni u program Dovesti svoju kuću u red

Zagreb, 24. listopada 2011.

Rukovodećim osobama 50 tijela državne uprave predstavljene su potencijalne uštede ostvarive efikasnijim gospodarenjem energijom te su pozvani da se i njihove institucije priključe programu energetske efikasnosti Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program). Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) danas im se priključila potpisivanjem Pisma namjere o primjeni načela energetske efikasnosti u svojim objektima. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Redovito čistite ventilator i filtere u napama. Zbog zaprljanosti zrak teže prolazi kroz filtre te se povećava potrošnja energije.