Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Grad Rijeka potpisala _Pismo namjere_

Grad Rijeka potpisala Pismo namjere

Rijeka, 30. prosinca 2008.

U poglavarstvu Grada Rijeke, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i Zoran Bogunović, voditelj SGE projekta za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije potpisali su Pismo namjere. Ova suradnja temelji se na zajedničkim ciljevima i projektima iz područja energetske efikasnosti (EE) od kojih neke Grad Rijeka realizira još od 2002. godine. U većini ovih projekata sudjelovat će Energo d.o.o. i druge komunalne tvrtke Grada Rijeke. 

više
 Na _Energetsku povelju_ stavljaju se posljednji potpisi

Na Energetsku povelju stavljaju se posljednji potpisi

Makarska, 18. prosinca 2008.

Nakon godinu dana, potpisivanje Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske privodi se kraju. Svojim današnjim potpisom, Marko Ožić Bebek, gradonačelnik grada Makarske, obilježio je kraj potpisivanja Energetske povelje na području Dalmacije, a do danas su je potpisala 124 grada i 20  županija.

više
U MORH-u održana 1. edukacijska radionica HIO programa

U MORH-u održana 1. edukacijska radionica HIO programa

Zagreb, 17. prosinca 2008.

Danas je u Ministarstvu obrane RH uspješno održana prva edukacijska radionica programa za učinkovito korištenje energije u objektima u vlasništvu RH Dovesti svoju kuću u red. Radionica je sadržajem obuhvatila sve bitne elemente koji se odnose na provođenje programa, nakon čega će uslijediti konkretni koraci provedbe. 

više
U Splitu održana radionica o osnivanju registra zgrada

U Splitu održana radionica o osnivanju registra zgrada

Split, 11. prosinca 2008.

Danas je u sklopu SGE projekta u Velikoj vijećnici Grada Splita održana radionica o osnivanju registra javnih objekata Grada, namjenjena ravnateljima objekata u vlasništvu Grada Splita te zgrada financiranih iz njihovih proračuna.

više
Završen peti Tečaj za energetske savjetnike

Završen peti Tečaj za energetske savjetnike

Zagreb, 9. prosinca 2008.

Završetkom drugog dvodnevnog dijela, danas je završen je peti po redu Tečaj za energetske savjetnike. Na petom tečaju, 24 polaznika uspješno je položilo ispit te dobilo Uvjerenje o pohađanom i uspješno položenom Tečaju. Sljedeći tečaj bit će održan od 19. do 21. siječnja.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Fotonaponski sustav koji prati kretanje sunca i prema tome rotira fotonaponske module (tzv. tracking sustav) može proizvesti i do 40% više električne energije u odnosu na fiksni fotonaponski sustav.