Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Ministarstvo pravosuđa u svojim objektima aktivno provodi HIO program

Ministarstvo pravosuđa u svojim objektima aktivno provodi HIO program

Velika kod Požege, 27. veljače 2009.

Uprava za zatvorski sustav, koja djeluje u sklopu Ministarstva pravosuđa, organizirala je sastanak upravitelja kaznionica, zatvora, odgojnih zavoda i Centra za izobrazbu, na kojem su prezentirane aktivnosti programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Nastavno na potpisano Pismo namjere, Uprava za zatvorski sustav pokazala je veliki interes za provedbu Programa unutar svojih objekata čime će se znatno smanjiti troškovi za energente te poboljšati uvjeti boravka u objektima pod nadležnošću Uprave. 

više
Gradu Sisku uručena _Energetska povelja_

Gradu Sisku uručena Energetska povelja

Sisak, 19. veljače 2009.

Gradonačelniku Siska Dinku Pintariću danas je svečano uručen primjerak Energetske povelje koju su potpisali predstavnici svih županija i gradova, njih ukupno 147. Grad Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji se uključio u projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj i među prvima potpisao Energetsku povelju. Primjerak Povelje gradonačelniku je uručio predstavnik EE projekta Goran Čačić.   

više
ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisak, 24. veljače 2009.

Upravni odjel za infrastrukturu i komunalne poslove Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Županijskom komorom Sisak, organizirao je edukativnu radionicu za rad s Informacijskim sustavom za gospodarenje energijom (ISGE), koji će se koristiti kao alat za kontinuirano prikupljanje, pohranu i analizu podataka o potrošnji energije u zgradama u vlasništvu odnosno pod upravom SMŽ-a.

više
Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Varaždin, 26. veljače 2009.

U sklopu SGE projekta, u Varaždinu je održana radionica o registru javnih zgrada, namijenjena tehničkom osoblju javnih zgrada u vlasništvu Županije. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, znanost i sport, mr.sc. Miroslav Huđek predstavio je dosadašnje projekte povećanja energetske učinkovitosti koje je Županija provodila samostalno ili u suradnji s UNDP-om, dok je SGE projekt predstavio mr.sc. Vladimir Kalinski. 

više
 Udruzi gradova uručena _Energetska povelja_

Udruzi gradova uručena Energetska povelja

Zagreb, 25. veljače 2009.

U ime Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, uručila je Vojku Obersnelu, predsjedniku Udruge gradova, Energetsku povelju gradonačelnika i župana Republike Hrvatske, kao priznanje Udruzi za njen doprinos na promicanju SGE projekta. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Imajte u vidu da kad stari kućanski uređaj zamjenjujete novim, s obzirom na napredak tehnologije, svakako kupujete učinkovitiji uređaj nego što je bio onaj proizveden prije 15-20 godina.