Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Varaždinska županija postavlja temelje za poslovanje kao Zeleni ured

Varaždin, 25. veljače 2010.

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj danas u Varaždinu, u Varaždinskoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu Varaždinske županije. Radionicu, koja je dio provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE projekt), održala je Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda

više

Radionica Zeleni ured u gradu Čakovcu

Čakovec, 24. veljače 2010.

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj u prostoru Međimurske regionalne energetske agencije (MENEA), postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu grada Čakovca. Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

više

Energetska povelja i radionica o registru zgrada u Gradu Ninu

Nin, 18. veljače, 2010.

U Baroknoj kući u Ninu danas je održana uvodna radionica o SGE projektu te radionica o registru zgrada, namijenjena ravnateljima, domarima i tehničkom osoblju objekata u vlasništvu Grada Nina. U sklopu radionice predstavnica UNDP-a, Jelena Atlić McColgan, koordinatorica projekata EE u zgradarstvu, uručila je primjerak Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske, Daliji Pavlović zamjenici gradonačelnika Grada Nina. Na radionici je sudjelovalo desetak predstavnika objekata u vlasništvu Grada Nina.

više

Otvoren EE info ured i svečano uručena Energetska povelja u Karlovačkoj županiji

Karlovac, 17. veljače 2010.

U sjedištu karlovačke županije je svečano uručen primjerak Energetske povelje te službeno otvoren EE info ured Karlovačke županije. Županu Ivanu Vučiću, primjerak Energetske povelje uručio je predstavnik EE projekta Vladimir Kalinski.

više

Radionica za voditelje Zelenog ureda u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vukovar, 16. veljače 2010.

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj danas u Vukovaru, u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu VSŽ. Radionicu je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite regulator tlaka za kućne vodovodne instalacije. Regulacija tlaka je važna za preventivnu zaštitu cjevovoda od pojave puknuća, ali ima učinak i na manju potrošnju vode (od 5 do 15 %).