Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Potpisano _Pismo namjere_ s općinama Kostrena, Matulji i Viškovo

Potpisano Pismo namjere s općinama Kostrena, Matulji i Viškovo

Matulji, 27. veljače 2013.

U zgradi Općine Matulji danas je potpisano Pismo namjere o provedbi SGE projekta u općinama Kostrena, Matulji i Viškovo. Pismo namjere potpisali su nacionalni voditelj projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj Goran Čačić s načelnikom Kostrene Miroslavom Uljanom, načelnikom Matulja Mariom Čikovićem i načelnikom Viškova Goranom Petrcom.

više
U Obrovcu održana radionica _Registar zgrada_

U Obrovcu održana radionica Registar zgrada

Obrovac, 26. veljače 2013.

U prostorijama Gradske uprave Grada Obrovca danas je održana radionica Registar zgrada za ravnatelje i tehničko osoblje svih institucija Grada, čime je i posljednji grad u Zadarskoj županiji pristupio aktivnom provođenju SGE projekta odnosno sustavnog gospodarenja energijom. 

više
_Misli na sutra_ za učenike OŠ Braće Radić u Pridragi

Misli na sutra za učenike OŠ Braće Radić u Pridragi

Pridraga, 26. veljače 2013.

U OŠ Braće Radić u Pridragi danas je za učenike nižih razreda održan info-edu školski sat Misli na sutra. Nakon uvodnih riječi o energiji i zašto je važno racionalno je koristiti, učenicima je prikazan animirani film Misli na sutra te je uslijedio interaktivni dio sata koji je vodila tehnička asistentica na SGE projektu Marina Zubčić. 

više
ZeeK otvorena u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

ZeeK otvorena u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

Osijek, 19. veljače 2013.

Građanima te stručnjacima s područja tehničkih znanosti grada Osijeka, danas je predstavljena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK) koja na jednom mjestu obuhvaća sve stručne publikacije i brošure EE projekta. ZeeK se nalazi u osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici, smještena u Austrijskoj čitaonici na 1. katu.

više
U Rijeci održane ISGE radionice za krajnje korisnike

U Rijeci održane ISGE radionice za krajnje korisnike

Rijeka 14. i 15. veljače

Održavanjem ISGE edukacijske radionice educirano je još 14 korisnika objekata u vlasništvu ili na korištenju Grada Rijeke koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 5 objekata. Prisutnima je pojašnjena uloga i funkcionalnosti ISGE sustava te su počeli sa unosom mjesečnih računa u sustav.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.