Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Komiži održana konferencija _Energetika na otocima_

U Komiži održana konferencija Energetika na otocima

Komiža, otok Vis, 26.-28. ožujka 2009.

U Komiži na otoku Visu je od 26.-28. ožujka održana konferencija Energetika na otocima. Konferencija je prvenstveno bila namijenjena predstavnicima jedinica lokalne samouprave na otocima, a cilj je bio informiranje i educiranje o postojećim mogućnostima gospodarenja energijom i poboljšanju stanja energetskih sustava na otocima. Također, potaknuta je i međusobna suradnja gradova na otocima te njihova suradnja sa županijama, s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti na otocima.

više
 Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Đakovo i Zagreb, 16. i 17. ožujka 2009.

U prostorima Ministarstva obrane RH, u vojarnama Dračica u Đakovu i Croatia u Zagrebu, održane su edukacijske radionice HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti RH. Radionice su obuhvatile sve bitne elemente za daljnju provedbu Programa unutar objekata MORH-a poput uspostavljanja registra zgrada i Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) kao i ostalih aktivnosti uz pomoć kojih će se znatno smanjiti troškovi za energente te poboljšati uvjeti boravka u vojarnama. 

više
SGE radionica u Gradu Visu

SGE radionica u Gradu Visu

Vis, 20. ožujka 2009.

U sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta u Gradu Visu, u gradskoj vijećnici održana je radionica o osnivanju registra zgrada u vlasništvu Grada Visa. Tom prilikom, Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije, uručio je primjerak Energetske povelje Tamari Bilić-Stojkovski, pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Grada Visa. Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada, komunalnog društva, dječjeg vrtića te doma za starije i nemoćne osobe. 

više
_Energetske povelje_ Međimurskoj županiji, Prelogu, Murskom Središću i Čakovcu

Energetske povelje Međimurskoj županiji, Prelogu, Murskom Središću i Čakovcu

Železna Gora, 17. ožujka 2009.

U dvorcu Trebotz je danas održana svečana predaja Energetskih povelja predstavnicima Međimurske županije i gradova. Povelje su primili Mladen Križaić, zamjenik župana, Dragutin Glavina, gradonačelnik Preloga, Josip Dobranić, gradonačelnik Murskog Središća, a ispred Grada Čakovca Povelju je primio Damir Šoltić, član gradskog EE tima. Povelje je uručio dr.sc. Zoran Morvaj, nacionalni voditelj EE projekta. 

više
Radionica o registru zgrada u Gradu Supetru

Radionica o registru zgrada u Gradu Supetru

Supetar, 13. ožujka 2009.

U Gradu Supetru na otoku Braču, održana je radionica o provedbi SGE projekta te o osnivanju registra zgrada u vlasništvu Grada Supetra. Nakon uvodne prezentacije SGE projekta, dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije, uručio je primjerak Energetske povelje Anti Kiriginu, gradonačelniku Grada Supetra. Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada, komunalnog društva, dječjeg vrtića te doma za starije i nemoćne osobe. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Preporučena debljina toplinske izolacije na kosom krovu je od 16 do 20 cm. Izolaciju je potrebno postaviti u dva sloja - jedan sloj između rogova, a drugi sloj ispod rogova, kako bi se spriječili toplinski mostovi.