Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Istarskoj županiji uručena Energetska povelja i otvorena EE info galerija

Pula, 31. ožujka 2010.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska), Istarska županija i Istarska regionalna energetska agencija (IRENA), su otvorili EE info galeriju u zgradi Istarske županije, Flanatička 29, Pula. Također, tom prigodom je Istarskoj županiji svečano uručena Energetska povelja gradonačelnika i župana Republike Hrvatske

više

Radionica Zelenog ureda u Primorsko - goranskoj županiji

Rijeka, 29. ožujka 2010.

U prostorijama Regionalne energetske agencije Kvarner (REA Kvarner), održana je radionica za voditelje Zelenog ureda Primorsko – goranske županije, za gradove Delnice, Rijeku i Pazin. Radionica za voditelje Zelenog ureda dio je provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske i temelj je uspostavljanja aktivnosti Zelenog ureda u objektima u vlasništvu navedenih gradova. Radionicu je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda.

više

U Primorsko–goranskoj županiji otvorena EE info galerija

Rijeka, 29. ožujka 2010.

Primorsko goranska županija u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Kvarner (REA Kvarner), je otvorila EE info galeriju koja je smještena u predvorju zgrade Regionalne energetske agencije Kvarner, Milutina Barača 19, Rijeka.

više

Gostovanje Graditeljsko tehničke škole u Nacionalnom EE info centru

Zagreb, 26. ožujka 2010.

Nacionalni info centar energetske efikasnosti u Zelinskoj 4, ovaj su tjedan posjetili učenici trećih i četvrtih razreda Graditeljsko tehničke škole, Zagreb, povodom Tjedna energetske efikasnosti u školi. Graditeljsko tehnička škola obrazuje buduće arhitektonske odnosno građevinske tehničare koji su ovom prilikom željeli naučiti što više o energetskoj efikasnosti kako bi ta načela mogli primjenjivati u svojim budućim projektima.

više

Djelatnici MOBMS-a odslušali radionicu Zeleni ured

Zagreb, 26. ožujka 2010.

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održano je sedam radionica Zelenog ureda namijenjenih svim djelatnicima od kojih je ukupno 201 djelatnik odslušao sadržaj radionice. Odaziv djelatnika je bio velik kao i interes za primjenu energetski efikasnog ponašanja u svom uredu i domu, prije svega zbog novčanih ušteda.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom gradnje kuće, osigurajte prirodnu ili mehaničku ventilaciju potkrovlja. Ona je nužna za uklanjanje vlage iz prostora i topline ljeti kad temperatura u potkrovlju može dosegnuti i preko 50 °C.