Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Otvoren EE info centar Kutina

Otvoren EE info centar Kutina

Kutina, 31. ožujka 2011.

Službeno je otvoren Info centar energetske efikasnosti, tzv. EE info centar Grada Kutine i tvrtke SF klima, grijanje. EE info centar je smješten u prostorima poduzeća SF klima, grijanje na adresi Tržna 8 (Gradska tržnica), a u njemu su prikazani primjeri solarne pasivne gradnje, presjeci energetski efikasnih zidova i prozora, fotonaponske elektrane, solarnih kolektora i ostale EE opreme.

više

Četvrti tečaj za domare i drugo tehničko osoblje PU Varaždinske, MUP

Varaždin, 31. ožujka 2011.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red održao se u Varaždinu 4. po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje MUP-a. Ovaj tečaj je bio namijenjen tehničkom osoblju PU Varaždinske, ali na njemu je sudjelovalo i tehničko osoblje: PU Krapinsko–zagorske, PU Međimurske i PU Koprivničko-križevačke. Ukupno je na tečaju sudjelovalo 18 sudionika.  

više

Solarni paneli na krovu dječjeg vrtića

Labin, 29. ožujka 2011.

U pogon su pušteni solarni paneli postavljeni na krov dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" u Labinu. Projekt je rezultat zajedničke suradnje Hrvatsko-njemačke gospodarske komore, tvrtke RWE, UNDP-a, Grada Labina, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Istarske regionalne energetske agencije IRENA.

više
Najava konferencije _Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini_

Najava konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini

Zagreb, 29. ožujka 2011.

Održana je konferencija za novinare povodom međunarodne konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini te Tjedan energetske efikasnosti, koji će se održati u Dubrovniku, od 05. do 08. travnja 2011. Na konferenciji se nazočnima obratila  Louisa Vinton, UN-ova koordinatorica i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj, te suorganizator dubrovačke konferencije Alessandro Liberatori, direktor Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj.

više
Projekcija filma _Misli na sutra_ za učenike OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu

Projekcija filma Misli na sutra za učenike OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu

Lovran, 23. ožujka 2011.

U OŠ Viktora Cara Emina održan je informativno-edukativni školski sat Misli na sutra. Nakon projekcije filma je Anita Klanac, regionalna koordinatorica SGE projekta, razgovarala s djecom o temama filma. Na događanju, kao i vrlo produktivnoj raspravi o energetskoj efikasnosti, sudjelovalo je 60-ak učenika iz drugih i trećih razreda škole.  Tom prilikom učenicima su podijeljene edukativne brošure te naljepnice za učionicu kojima se podsjeća na uštede energije. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Fotonaponski sustav koji prati kretanje sunca i prema tome rotira fotonaponske module (tzv. tracking sustav) može proizvesti i do 40% više električne energije u odnosu na fiksni fotonaponski sustav.