Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Učenici OŠ Vijenac posjetili EE Info centar u Osijeku

Učenici OŠ Vijenac posjetili EE Info centar u Osijeku

Osijek, 29. ožujka 2012.

Danas je osječki EE info centar posjetilo 25 učenika OŠ Vijenac. Djelatnici EE info centra učenicima su održali kratko predavanje o demo objektu solarne pasivne kuće u kojoj je smješten info centar. Na predavanju je bilo riječi o pasivnoj gradnji, potrebi efikasnog korištenja energije, ulozi izolacije u uštedama energije i o energetski efikasnoj rasvjeti. Osim predavanja, održana je i demonstracija primjene obnovljivih izvora energije pomoću mini modela foto-naponskih ćelija, vjetroturbine i makete automobila koji kao pogon koristi gorive ćelije. 

više
Radionice _Zeleni ured_ u Carinarnici Pula

Radionice Zeleni ured u Carinarnici Pula

Pula, 27. i 28. ožujka 2012.

U Carinarnici Pula održane su četiri radionice Zelenog ureda za sve djelatnike. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 150 sudionika s ciljem da se energetski efikasno ponašanje što više primjenjuje i u njihovoj instituciji. Koncept Zelenog ureda odlično je prihvaćen među djelatnicima Carinarnice Pule, energetski efikasno ponašanje prepoznato je kao dobar način za postizanje ušteda, a promjena navika nužnost u postizanju željenih ciljeva. 

više
 Zadranima na EE Info danu predstavljene mogućnosti uštede energije

Zadranima na EE Info danu predstavljene mogućnosti uštede energije

Zadar, 24. ožujka 2012.

Građanima Zadra danas su kod Novih vrata u sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE Info dan) predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava. EE info dan organizirali su Grad Zadar i UNDP u suradnji sa tvrtkama-partnerima, kao završnu aktivnost zadarskog Info tjedna energetske efikasnosti.

više
U Zadru otvoreni EE Info ured i EE info galerija

U Zadru otvoreni EE Info ured i EE info galerija

Zadar, 23.ožujka 2012.

Danas se u maloj vijećnici Grada Zadra, održalo otvorenje EE info galerije i EE info ureda namijenih informiranju i educiranju građana o energetskoj efikasnosti. EE info ured nalazi se na adresi Brne Krnarutića 13, u uredu članova EE tima (broj 20 i 21). EE info galerija, opremljena informativno edukativnim plakatima, mobilna je te je u sljedećih tjedan dana postavljena u predvorju Gradske uprave, nakon čega će se postaviti i u zadarskim školama.

više
Regionalna edukativna radionica _Provedba ZUKE-a_

Regionalna edukativna radionica Provedba ZUKE-a

Zadar, 22.ožujka 2012.

U Velikoj vijećnici Zadarske županije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održao je prvu Regionalnu edukativnu radionicu pod nazivom Provedba  Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji za predstavnike Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije, na kojoj je sudjelovao i regionalni SGE tim za Sjevernu Dalmaciju i Liku.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kako biste dodatno uštedjeli, reducirajte dekorativnu rasvjetu te pazite na energetski razred rasvjetnih tijela.