Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
ISGE radionica u Kraljevici

ISGE radionica u Kraljevici

Rijeka, 28. ožujka 2013.

Za EE tim grada Kraljevice, danas je održana edukacijska radionica za rad u ISGE sustavu. EE tim će pomoću ISGE-a pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 7 objekata u vlasništvu Grada.

više
Održana radionica ISGE u školama Bjelovarsko-bilogorske županije

Održana radionica ISGE u školama Bjelovarsko-bilogorske županije

Bjelovar, 27. ožujka 2013.

U Županijskoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije, danas je održana ISGE radionica za 17 ravnatelja osnovnih i srednjih škola Županije. Uvodnu riječ održao je voditelj županijskog EE ureda Petar Lovčić, dok je Mladen Antolić, koordinator na EE projektu, upoznao ravnatelje s trenutnom situacijom i iznio plan provedbe aktivnosti u sljedećem periodu.

više
Druga ISGE radionica za Koprivničko-križevačku županiju

Druga ISGE radionica za Koprivničko-križevačku županiju

Koprivnica, 26. ožujka 2013.

U prostorijama PORA-e danas je održana druga edukativna radionica za odgovorne osobe korisnike ISGE sustava Koprivničko-križevačke županije. Polaznici su se putem računala mogli prijaviti u ISGE te otvoriti objekt/e za koje kao odgovorne osobe vrše unos mjesečnih računa za energiju i vodu. 

više
Splitski Dom za djecu Maestral dobio energetski certifikat

Splitski Dom za djecu Maestral dobio energetski certifikat

Split, 22. ožujka 2013.

U prostorijama Doma za djecu Maestral u Splitu, ravnateljici doma Editi Maretić predan je Izvještaj o provedenom energetskom pregledu te energetski certifikat za zgradu Doma. Identificirano je 8 mjera povećanja energetske učinkovitosti, za koje bi procijenjena investicija iznosila oko 570.000 kn, a procijenjene godišnje uštede oko 92.000 kn.

više
U OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića svečano pokrenut _Zeleni ured_

U OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića svečano pokrenut Zeleni ured

Varaždinske toplice, 22. ožujka 2013.

U OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića danas je svečano pokrenut Zeleni ured koji se planira uvesti u svim školama Varaždinske županije. Uvođenjem Zelenog ureda očekuje se smanjenje potrošnje energije za 10%, a objedinjenom zelenom nabavom utjecat će se na smanjenje ukupnih troškova za nabavu potrošnog materijala i opreme.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite solarne kolektore za zagrijavanje potrošne tople vode. Tipični solarni sustav za 4 osobe na obiteljskoj kući ima oko 4m² površine sa spremnikom od 300-500 l. Investicija se u pravilu isplati za 5-7 godina.