Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Zagreb, Rijeka i Ivanić Grad kao primjer gradovima za sustavno gospodarenje energijom

Zagreb, Rijeka i Ivanić Grad kao primjer gradovima za sustavno gospodarenje energijom

Zagreb, 29. travnja 2009.

Prihvaćanjem zaključaka završena je trodnevna međunarodna konferencija Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj s temom Održivi razvoj gradova. Konferencija je okupila petstotinjak sudionika, kojima je svoja viđenja energetske učinkovitosti u gradovima predstavilo više od 60 eminentnih govornika iz Hrvatske, Italije, Kine, Finske, Španjolske, Velike Britanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine te uvaženih strukovnih, sveučilišnih i drugih europskih institucija i organizacija. 

više
Zagreb, Sarajevo, Podgorica i Skopje - zajedno ka boljem gospodarenju energijom u gradovima

Zagreb, Sarajevo, Podgorica i Skopje - zajedno ka boljem gospodarenju energijom u gradovima

Zagreb, 27. travnja 2009.

U sklopu 2. SGE konferencije, danas je u 18:30 sati potpisano i Pismo namjere između gradonačelnika Zagreba, Sarajeva, Podgorice i Skopja, kao prvi korak pripreme zajedničke prijave na projekt Osnaživanje kapaciteta za gospodarenje energijom u gradovima koji financira GTZ (Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit) kroz Otvoreni regionalni fond – Energetska efikasnost u jugoistočnoj Europi. Pismo namjere potpisali su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, dok će četvrti potpisnik gradonačelnik Skopja Koce Trajanovski, Pismo potpisati naknadno. 

više
SGE konferencija: _Razvoj ne možemo zaustaviti, ali onečišćenje možemo_

SGE konferencija: Razvoj ne možemo zaustaviti, ali onečišćenje možemo

Zagreb, 28. travnja 2009.

Porukom Razvoj ne možemo zaustaviti, ali onečišćenje možemo i uvodnim pozdravima organizatora i pokrovitelja konferencije, jutros je započeo radni dio druge radne konferencije Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj s temom Održivi razvoj gradova, koja je u Zagrebu okupila petstotinjak predstavnika gradova i županija u Republici Hrvatskoj. U prvom radnom dijelu govorilo se i o strateškim smjernicama održivog razvitka gradova, drugi se dio odnosio na energetiku, a treći na urbanizam, arhitekturu i energetiku.

više
Sporazum o promociji _Covenant of Mayors_

Sporazum o promociji Covenant of Mayors

Zagreb, 28. travnja 2009.

Na kraju jutarnjeg dijela konferencije, potpisan je Sporazum o suradnji na promociji Europskog Sporazuma gradonačelnika (Covenant of Mayors) između Opće uprave za energetiku i promet Europske komisije, Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, Grada Zagreba, Grada Rijeke i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Sporazum je potpisan s ciljem promoviranja te osnaživanja kapaciteta hrvatskih gradova kako bi pristupili Europskom sporazumu gradonačelnika. 

više
Započela 2. SGE konferencija _Održivi razvoj gradova_

Započela 2. SGE konferencija Održivi razvoj gradova

Zagreb, 28. travnja 2009.

Obilaskom i stručnom prezentacijom Centralnog uređaja za pročišćivanje otpadnih voda Grada Zagreba, u Zagrebu je danas započela trodnevna 2. radna SGE konferencija Održivi razvoj gradova. Konferencija je pokrenuta u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, UNDP-a, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Udruge gradova Republike Hrvatske.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom hlađenja prostora, razlika između vanjske i unutarnje temperature ne bi trebala biti viša od 7°C!