Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Programu Dovesti svoju kuću u red uručene Posebne povelje

Zagreb, 29. travnja 2010.

Udruga za projekt menadžment - PMI ogranak Zagreb, Hrvatska u cilju promicanja uspješno provedenih projekata kao i naglašavanja važnosti stručnog upravljanja projektima, dodjelila je voditeljici Programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red dr.sc. Vlasti Zanki Posebnu povelju za vođenje projekta za 2009. godinu. Također, i samom projektu Posebnu povelju za ostvarene uštede u 2009. godini. Glavnu nagradu za projekt godine dobila je tvrtka Dok-ing za razvoj prvog hrvatskog električnog automobila. 

više

Festival znanosti na splitskoj Rivi

Split, 23. travnja 2010.

U sklopu Festivala znanosti na splitskoj Rivi posjetiteljima je prezentiran projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Tom prigodom građani su dobili stručne informacije od energetskih savjetnika, informativne brošure, razgledati EE kombi te Infomobil tvrtke Vaillant. EE kombi omogućio je posjetiteljima uvid u funkcionalan sustav pločastih i vakuumskih vodenih kolektora za grijanje sanitarne vode, sustav fotonaponskih ćelija te sustav s vjetrenjačom.

više

Otvoren EE info ured u Starom Gradu

Stari Grad, 22. travnja 2010.

Danas je svečano otvoren EE info ured u gradu Starom Gradu koji službeno započinje s radom 3. svibnja 2010. U EE info uredu će biti izložene makete EE proizvoda tvrtki partnera a građani će moći dobiti stručne savjete o energetskoj efikasnosti od energetskih savjetnika. Također, ured je opremljen informativno-edukativnim brošurama sa savjetima kako svoje kućanstvo učiniti energetski efikasnim i pri tome uštediti. 

više

Misli na sutra na Dan planeta Zemlje

Čazma, 22. travnja 2010.

Povodom četrdesetog Dana planeta Zemlje u gradu Čazmi je održana projekcija filma Misli na sutra. Projekcija je održana u kino dvorani Centra za kulturu Čazma za dvjestotinjak učenika petih, šestih i sedmih razreda OŠ Čazma. Voditeljica gradskog EE info ureda Goranka Vojnović, održala je uvodni govor u kojem je naglasila aktivnosti koje se provode na SGE projektu u Gradu Čazmi.

više

Zeleni krediti

Zagreb, 21. travnja 2010.

Dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, sudjelovala je na predstavljanju Zelenih kredita Zagrebačke banke i Prve stambene štedionice. Naime, grupa Zagrebačke banke predstavila je danas nove komercijalne Zelene kredite koji su prvi na tržištu u Hrvatskoj namijenjeni poticanju energetske učinkovitosti.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Perilicu koristite samo kad je potpuno napunjena posuđem i redovito provjeravajte filtere i razinu soli koja omekšava vodu i sprječava nastanak kamenca na grijaćim površinama.