Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana dodjela diploma za energetske savjetnike u Beogradu

Održana dodjela diploma za energetske savjetnike u Beogradu

Beograd, 28. travnja 2011.

U Beogradu je održana svečana dodjela diploma za tridesetak menadžera iz deset općina i gradova Srbije koji su u ožujku 2011. uspješno završili UNDP-ov Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku. Dodjelu je suorganizirao Centralni europski forum za razvoj iz Beograda, dok je samo događanje i tečaj u Osijeku sponzorirala tvrtka REHAU. Po završetku sudionicima su podijeljene diplome te se uz zakusku u svečanoj sali gradske vijećnice nastavilo druženje i planiranje novih projekata dviju država.

više
Predstavnici EE projekta na _Danu energije_ u Bujama

Predstavnici EE projekta na Danu energije u Bujama

Buje, 15. travnja 2011.

UNDP-ovi predstavnici EE projekta Zoran Bogunović, koordinator marketinga i komunikacija, i Anita Klanac, koordinatorica na projektu SGE, održali su prezentacije na Danu energije, održanom danas u sklopu Europskog tjedna održive energije u Istri, koji se održava od 11.– 15. travnja 2011. Zoran Bogunović održao je prezentaciju na temu Energetska efikasnost i socijalno odgovorno poslovanje za održivi razvoj tržišta, dok je Anita Klanac predstavila aktivnosti SGE projekta na području Istarske županije.

više
U Križevcima otvorena EE info galerija i EE info ured

U Križevcima otvorena EE info galerija i EE info ured

Križevci, 15. travnja 2011.

U prostorima Gradske uprave Grada Križevaca, na adresi I.Z. Dijankovečkog 12 danas je otvorena EE info galerija. Također, otvoren je i EE info ured koji je smješten na prvom katu Gradske uprave. Za besplatno savjetovanje o mjerama energetske efikasnosti, građani se mogu obratiti voditeljici EE info ureda Ljiljani Stojsavljević-Križan svakim radnim danom od 7 do 15 h.

više
Objavljeni Zaključci konferencije _Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini_

Objavljeni Zaključci konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini

Zagreb, 15. travnja 2011.

Nastavno na konferenciju Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini, koja je održana u Dubrovniku od 6. do 8. travnja, objavljeni su Zaključci konferencije. Zaključci su podijeljeni u više područja – politika održivosti; zakonodavstvo i smjernice; tehnologije, rješenja, edukacija; financiranje. 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između Ureda Predsjednika RH i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između Ureda Predsjednika RH i HIO programa

Zagreb, 14. travnja 2011.

Ured Predsjednika Republike Hrvatske uključio se u provedbu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program) s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Joško Klisović, predstojnik Ureda predsjednika RH i Louisa Vinton, koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Instalacijom jednozonske regulacije sustava grijanja moguće je postići uštede od oko 30%, dok je instalacijom višezonske termičke regulacije moguće postići i do 40% ušteda.