Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
OŠ Biograd obilježila _Dan obnovljivih izvora energije_

OŠ Biograd obilježila Dan obnovljivih izvora energije

Biograd n/M, 26. travnja 2012.

Povodom obilježavanja Dana obnovljivih izvora energije, danas je za više od 25 učenika četvrtih razreda OŠ Biograd održan info-edu sat Misli na sutra, koji se sastojao od razgovora s djecom na temu energije i zaštite okoliša te projekcije animiranog filma Misli na sutra. Posebno je bilo riječi o obnovljivim izvorima energije, kao čistim izvorima koji nemaju štetnog utjecaja na okoliš. 

više
 Osnovnoškolci u Šibeniku obilježili _Dan Zemlje_

Osnovnoškolci u Šibeniku obilježili Dan Zemlje

Šibenik, 23. travnja 2012.

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, danas je u šibenskoj Gradskoj knjižnici za učenike OŠ Tina Ujevića i OŠ Petra Krešimira IV održan info-edu školski sat Misli na sutra. Na info-edu satu sudjelovalo je više od 50 učenika te tri nastavnika. Nakon projekcije, učenici su aktivno sudjelovali u diskusiji i obećali su efikasnije koristiti energiju u svojim domovima i školi. Za primjer aktivnog djelovanja protiv klimatskih promjena, naveli su akcije čišćenja parkova koje su se ovih dana održavale u Šibeniku. 

više
 U Zadru održan info-edu sat _Misli na sutra_

U Zadru održan info-edu sat Misli na sutra

Zadar, 20. travnja 2012.

U sklopu obilježavanja Dana planete ZemljeEE info centar i Solarni edukacijski centar danas su posjetili niži razredi OŠ Krune Krstića i OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru. Održan je info-edu školski sat Misli na sutra, a nakon projekcije, učenici su aktivno sudjelovali u diskusiji. Posebno zanimljivi su im bili solarni sustavi za grijanje PTV te za proizvodnju električne energije, a saznali su i da njihov grad Zadar ima prvu solarnu punionicu električnih vozila u Hrvatskoj. 

više
U Bujama educirano još 12 krajnjih korisnika ISGE-a

U Bujama educirano još 12 krajnjih korisnika ISGE-a

Buje, 19. travnja 2012.

Održavanjem  ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike objekata  u vlasništvu Grada Buje, educirano je još 12 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na šest matičnih objekata i tri područne škole. Siniša Krunić, tehnički administrator, prisutnima je pojasnio ulogu i funkcionalnosti ISGE-a, dok su Anja Kolacio i Nataša Grgorinić, asistentice,  prisutnima pomagale oko unosa mjesečnih računa u sustav. Uz gradove Pulu, Labin, Pazin i Grad Buje je uspješno završio prvi dio programa edukacije i upisa računa.

više
U Kninu održane dvije info-edu radionice

U Kninu održane dvije info-edu radionice

Knin, 19. travnja 2012.

U sklopu Dana obnovljivih izvora energije, danas su učenici šestih razreda dviju kninskih škola sudjelovali u edukacijskoj radionici Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Više od 140 učenika i pet nastavnika aktivno su sudjelovali u radionici te su pokazali zanimanje, ali i znanje o racionalnom korištenju energije i o obnovljivim izvorima. Učenici su pripremili literarne i likovne radove na temu energije te će neki od njihovih radova biti dio izložbe koja će se postaviti u budućem EE info centru Šibensko-kninske županije. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • U prostorima u kojima se ne boravi, poput hodnika, garaže ili vrta, postavite rasvjetu sa ugrađenim senzorima pokreta, koji će se brinuti da rasvjeta bude uključena samo kada je potrebna.