Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Gradu Karlovcu uručena _Energetska povelja_

Gradu Karlovcu uručena Energetska povelja

Karlovac, 27. svibnja 2009.

U Gradu Karlovcu je održana radionica o provedbi SGE projekta te o osnivanju registra objekata u vlasništvu Grada. Nakon uvodne prezentacije SGE projekta, Vladimir Kalinski, voditelj EE projekata u zgradarstvu, uručio je Damiru Jeliću, gradonačelniku Grada Karlovca primjerak Energetske povelje. Potpisano je i Pismo namjere kojim je usuglašena suradnja UNDP-a i Grada Karlovca. Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada, ravnatelji škola te gradskih tvrtki i ustanova. 

više
Druga HIO radionica za Ministarstvo financija

Druga HIO radionica za Ministarstvo financija

Zagreb, 26. svibnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), u Zagrebu je održana edukacijska radionica za tehničko osoblje Ministarstva financija za područje središnje Hrvatske. Prisutnima je predstavljen sljedeći korak Programa, odnosno prikupljanje podataka o objektima (konstrukcijskih, podatak o KGH sustavu, potrošnji energije) te njihovo unošenje u ISGE sustav. Radionica u Zagrebu je druga od četiri radionice organizirane po regijama RH za Ministarstvo financija. Na radionici je sudjelovalo tridesetak predstavnika Ministarstva. 

više

HIO radionice za ministarstva u Istočnoj Hrvatskoj

Osijek, 21. i 22. svibnja 2009.

U Osijeku je održana edukacijska radionica unutar programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), za tehničko osoblje Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva unutarnjih poslova, za područje Istočne Hrvatske. Prisutni su upoznati s narednim korakom unutar Programa, a taj je prikupljanje podataka o objektima te njihovo unošenje u Informacijski sustav gospodarenja energijom - ISGE. Na radionici je sudjelovalo pedesetak predstavnika ministarstava. 

više
Uručenje _Energetske povelje_ i radionica o registru zgrada u Gradu Hvaru

Uručenje Energetske povelje i radionica o registru zgrada u Gradu Hvaru

Hvar, 21. svibnja 2009.

U sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta, održana je radionica o uspostavljanje registra javnih zgrada u vlasništvu Grada Hvara. Tom prigodom je gradonačelniku Grada Hvara Pjerinu Bebiću dr. sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata u zgradarstvu u Dalmaciji uručio primjerak Energetske povelje

više
Gradonačelniku Bjelovara uručena _Energetska povelja_

Gradonačelniku Bjelovara uručena Energetska povelja

Bjelovar, 13. svibnja 2009.

U sklopu 1. Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva, koji se u Bjelovaru održava od 6.-14. svibnja, predstavljen je SGE projekt, posebice uspjesi postignuti u Gradu Bjelovaru. Tom prigodom, Dunja Fadljević, voditeljica SGE projekta je gradonačelniku Grada Bjelovara Antunu Korušcu uručila Energetsku povelju, dok je Goran Čačić, voditelj projekta za energetske preglede i ISGE sustav, održao radionicu o energiji i zaštiti okoliša za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole koji su sudjelovali u projektu Od ideje do projekta

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ostavite li monitor uključen cijelu noć, potrošit ćete energije koliko je dovoljno za zagrijavanje 6 večera u mikrovalnoj pećnici.