Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Otvorena EE info galerija Brodsko–posavske županije

Slavonski Brod, 31. svibnja 2010.

U sjedištu Brodsko–posavske županije, Trg pobjede bb, Slavonski Brod, danas je otvorena EE info galerija u sklopu provedbe SGE projekta u Županiji. EE info galerija je mjesto gdje građani mogu pogledati informativno-edukativne postere koji uključuju i informacije o provedbi SGE projekta u Brodsko–posavskoj županiji te, također, mogu uzeti i informativno-edukativne brošure. 

više

Predstavljen letak o distribuciji i opskrbi električnom energijom

Rijeka, 28. svibnja 2010.

U Županijskoj komori Rijeka, održana je prezentacija projekta Javne usluge - distribucija i opskrba električnom energijom, koji Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske provodi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, odnosno projektom Poticanje energetske  efikasnosti u Hrvatskoj. U sklopu navedenog Projekta izrađen je vodič pod nazivom Vodič čitaj - u savjetovalištu pitaj te letak - Godišnje izvješće o kretanjima i značajkama učnikovitog korištenja energije. 

više

Predstavljena energetska studija Grafičkog fakulteta i Grafičke srednje škole

Zagreb, 28. svibnja 2010.

U prostorima Grafičkog fakulteta u Zagrebu održana je prezentacija energetske studije napravljena za objekte Grafičkog fakulteta i Grafičke srednje škole. Uvodno predstavljanje imala je voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red dr.sc. Vlasta Zanki. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dva prorektora Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici Grada Zagreba, ravnatelj srednje škole, dekanica Grafičkog fakuteta te  dvadesetak predstavnika fakulteta i srednje škole. 

više

Zeleni ured – održane dvije motivacijske radionice u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vinkovci, 28. svibnja 2010.

U prostorijama županije Vukovarsko-srijemske, u Vinkovcima su održane dvije motivacijske radionice za Zeleni ured kojima se nastojalo obuhvatiti što veći broj zaposlenika u sklopu edukacijskih aktivnosti i provedbe SGE projekta u Županiji. Radionicu je otvorio Goran Pichler, voditelj projekata EE u zgradarstvu za područje Slavonije, i uvodno izložio što je Vukovarsko-srijemska županija do sada napravila te koje aktivnosti slijede.

više

EE info točke u Gradu Ninu

Nin, 27. svibnja 2010.

Grad Nin pridružio se gradovima koji su otvorili info točke, te stekli uvjete da i šira javnost sazna o aktivnostima grada na SGE projektu, a i da se građani mogu informirati o energetsko efikasnim mjerama koje mogu primijeniti u svojim domovima ili na radnom mjestu. Naime, otvorena je EE info galerija u predvorju zgrade Gradske uprave i EE info pano, na frekventnom mjestu u gradu. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak prilagodite potrebama kućanstva - za svakih 100l dodatnog kapaciteta, mjesečna potrošnja raste za 10-20 kWh (5-10 kn).