Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
ISGE radionice u Komiži i Visu

ISGE radionice u Komiži i Visu

Komiža i Vis, 31. svibnja 2011.

Za članove EE tima gradova Komiže i Visa održana je prva edukacijska radionica za korištenje novog ISGE sustav. Radionicu je uvodnim riječima otvorio doc.dr.sc. Sandro Nižetić, koordinator na projektu EE u zgradarstvu za područje Dalmacije, te spomenuo dosadašnje aktivnosti na SGE projektu. Ivan Jurčević, voditelj tima na SGE projektu za područje Dalmacije, prezentirao je mogućnosti ISGE sustava. 

više
U Zadru održana radionica o tjednoj i dnevnoj analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

U Zadru održana radionica o tjednoj i dnevnoj analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

Zadar, 31. svibnja 2011.

U zgradi budućeg EE info centra i Solarnog edukacijskog centra u Zadru održana je radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije. Svrha radionice je ciljanim skupinama struke, direktno ili indirektno uključenih u sustavno gospodarenje energijom, pojasniti i prezentirati osnove sustavnog gospodarenja energijom, osnove analize potrošnje energije i vode kao i njihove interpretacije te provjera ušteda nastavno na provedene mjere energetske efikasnosti. 

više
U Bjelovaru održana radionica o analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

U Bjelovaru održana radionica o analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

Bjelovar, 30. svibnja 2011.

U Gradu Bjelovaru danas je održana radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije. Polaznici radionice upoznali su se obvezama regionalne samouprave stupanjem na snagu Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji te im je prezentirana osnova sustavnog gospodarenja energijom, osnove analize potrošnje energije i vode kao i njihova interpretacija te provjera ušteda nastavno na provedene mjere energetske efikasnosti.

više
Info dan o SGE i EE projektima u Ludbregu

Info dan o SGE i EE projektima u Ludbregu

Ludbreg, 27. svibnja 2011.

U Gradskoj vijećnici Grada Ludbrega danas je održanDrugi info dan o sustavnom gospodarenju energijom i projektima energetske učinkovitosti u Gradu. Prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Ludbrega Božidar Hajsok i Darko Crnković, voditelj EE ureda Grada Ludbrega. Održana su predavanja o energetskoj certifikaciji objekata, potencijalima energetske obnove, toplinskoj zaštiti i učincima te o gospodarenju sustavom javne rasvjete.

više
Anketa o stanju tržišta solarnih sustava

Anketa o stanju tržišta solarnih sustava

27. svibnja 2011.

S ciljem utvrđivanja stanja tržišta solarnih sustava te potrebe za daljnjim školovanjem i obukom instalatera, UNDP Hrvatska proveo je anketu o stanju hrvatskog tržišta solarnih toplinskih sustava.  Anketa je obuhvatila gotovo trećinu tvrtki i pojedinaca koji se na hrvatskom tržištu bave proizvodnjom, instalacijom, servisiranjem i prodajom solarnih toplinskih sustava.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Travnjak zalijevajte samo kada je potrebno, a za zalijevanje većih površina trave koristite raspršivače. Imate li obiteljsku kuću, prikupljajte kišnicu koju ćete koristiti za zalijevanje cvijeća, pranje auta i sl.