Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Za zadarske osnovnoškolce održana radionica _Mini solarni sustavi_

Za zadarske osnovnoškolce održana radionica Mini solarni sustavi

Zadar, 29. svibnja 2013.

U sklopu pilot projekta Zeleni ured u zadarskim osnovnim školama danas su učenici viših razreda OŠ Stanovi sudjelovali na interaktivnoj radionici Mini solarni sustavi. Radionicu su održali djelatnici UNDP-a odnosno EE regionalnog ureda Zadar, Jelena Atlić McColgan i Goran Hudetz.

više
Radionica na stručnom vijeću učitelja tehničke kulture Zadarske županije

Radionica na stručnom vijeću učitelja tehničke kulture Zadarske županije

Zadar, 28. svibnja 2013.

U SEC-u Zadarske županije je u sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kulture održana radionica na temu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Predavanje o EE savjetima održala je asistentica na EE projektu Marina Barunović, a predavanje o potencijalu sunčeve energije i aktivnosti na području županije održao je Marin Pašić iz Zadarske razvojne agencije. 

više
U Senju održan info-edu sat o EE i OiE

U Senju održan info-edu sat o EE i OiE

Senj, 27. svibnja 2013.

Danas su učenici šestih razreda OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića u Senju sudjelovali na radionici o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Radionicu, kojoj je nazočilo 46 učenika i njihovih nastavnika, održala je voditeljica regionalne provedbe EE projekta Jelena Atlić McColgan.

više
_Zeleni ured_ stigao u HBOR

Zeleni ured stigao u HBOR

Zagreb, 22.-24. svibnja 2013.

U prostorima HBOR-a održano je 5 motivacijskih radionica Zelenog ureda. Djelatnici HBOR-a i Hrvatskog kreditnog osiguranja (HKO) iskazali su veliki interes za edukaciju na području poticanja energetski efikasnog ponašanja u uredskim prostorijama, ali i u vlastitim domovima. Službeno je imenovan i voditelj Zelenog ureda, koji će nakon obuke u suradnji s UNDP-om postaviti i konkretan plan provedbe aktivnosti.

više
Završen ciklus edukacija _Misli na sutra_ u Zadarskoj županiji

Završen ciklus edukacija Misli na sutra u Zadarskoj županiji

Sveti Filip i Jakov i Sukošan, 23.svibnja 2013

Danas su u Zadarskoj županiji održana dva info-edu školska sata sa projekcijom animiranog filma Misli na sutra - za 38 učenika OŠ Sveti Filip i Jakov te 67 učenika OŠ Sukošan. Ovime je završen ciklus edukacije 720 osnovnoškolaca Zadarske županije o EE, OiE, recikliranju i ispravnom odlaganju otpada te zaštiti okoliša koji je proveo regionalni ured EE projekta.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Za sprječavanje direktnog upada sunčevog zračenja, koristite rolete ili sjenila na prozorima. Rolete mogu temperaturu prostora smanjiti i do 8°C, time smanjujući potrebu za hlađenjem.