Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Sporazum o osnivanju EE Info centra u Prelogu

Sporazum o osnivanju EE Info centra u Prelogu

Prelog, 19. lipnja 2009.

U sklopu SGE projekta potpisan je Sporazum o osnivanju EE Info centra između EE projekta, Grada Preloga i tvrtke Energosistemi d.o.o. - Infracrvena termografija i energetska učinkovitost iz Goričana. U EE Info centru Grada Preloga predstavnici EE tima Grada besplatno će informirati i savjetovati građane o mogućnostima uštede energije u njihovim domovima. Ujedno, to je prvi info centar u Hrvatskoj koji na raspolaganju ima i opremu za infracrvenu termografiju. 

više
EE projekt na ICLEI kongresu u Kanadi

EE projekt na ICLEI kongresu u Kanadi

Edmonton, 18. lipnja 2009.

Predstavnici EE projekta Dunja Fadljević i Vladimir Kalinski su od 14. do 18. lipnja 2009. sudjelovali na Svjetskom kongresu ICLEI-a - najvećeg globalnog međunarodnog udruženja lokalnih vlasti koje su se obvezale na održivi razvoj svojih zajednica. Tom prilikom su predstavili projekte koje provodi UNDP Hrvatska – Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj te Nacionalni izvještaj društvenog razvoja 2008. – Klima za promjene. Također, gradonačelniku Grada Edmontona, Stephenu Mandelu su uručili primjerak Energetske povelje kao simboličnu podršku zelenim aktivnostima Grada Edmontona.

više
_Energetska povelja_ gradu Grubišnom polju

Energetska povelja gradu Grubišnom polju

Grubišno polje, 16. lipnja 2009.

Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu, u sklopu SGE projekta je Gradu Grubišnom Polju uručio Energetsku povelju, kao simboličan znak početka suradnje i priključivanja projektu. U ime Grada, Energetsku povelju je primio zamjenik grubišnopoljskoga gradonačelnika Ivo Martinović. U okviru SGE projekta će u Grubišnom Polju biti osnovan Ured za gospodarenje energijom (EE ured) koji će biti zadužen za realizaciju ušteda toplinske i električne energije te ostalih energenata u objektima u vlasništvu Grada. 

više
 Prezentacija HIO programa u MVPEI-u

Prezentacija HIO programa u MVPEI-u

Zagreb, 2. lipnja 2009.

U prostorijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) održana je prezentacija programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), za ravnatelje i tehničko osoblje Ministarstva. Prisutni su se upoznali  s narednim korakom unutar Programa, odnosno prikupljanjem podataka o objektima te njihovo unošenje u ISGE sustav. Na radionici je sudjelovalo dvadesetak predstavnika Ministarstva.

više
 HIO radionica za Ministarstvo financija u Splitu

HIO radionica za Ministarstvo financija u Splitu

Split, 2. lipnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), u Splitu je održana edukacijska radionica za tehničko osoblje Ministarstva financija za područje Dalmacije. Prisutnima je predstavljen sljedeći korak Programa, odnosno prikupljanje podataka o objektima (konstrukcijskih, podatak o KGH sustavu, potrošnji energije) te njihovo unošenje u ISGE. Radionicu, na kojoj je sudjelovalo dvadesetak predstavnika Ministarstva, održao je dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije. 

 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Izolirajte cijevi tople vode koje prolaze kroz negrijane prostore. Cijev koja vodi od kotla do spremnika s toplom vodom treba biti izolirana, kao i spremnik vode.