Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
HIO i SGE prezentirani na _ZUKE_ konferenciji

HIO i SGE prezentirani na ZUKE konferenciji

Zagreb, 30. lipnja 2010.

U kino dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u Zagrebu održana je Konfrencija o Zakonu o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (NN 152/2008) i dosadašnjim aktivnostima na području energetske učinkovitosti u RH. 

više

Energetska povelja u Novalji

Novalja, 30. lipnja 2010.

U Gradskoj vijećnici u Novalji održana je uvodna radionica o SGE projektu te radionica o registru zgrada te se  tom prigodom uručila i Energetska povelja gradonačelniku.

više
HIO Program prezentiran rektoratu Osiječkog sveučilišta

HIO Program prezentiran rektoratu Osiječkog sveučilišta

Osijek, 29. lipnja 2010.

U prostorima Rektorata Svučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku održan je inicijalni sastanak s prorektorom za razvoj i suradnju s gospodarstvom prof.dr.sc. Rudolfom Emeretom i Anđelkom Klaić, dipl. oec., voditeljicom Službe za financije, poslovne odnose, investicije i izgradnju.

više

Prezentirana energetska studija KB Merkur

Zagreb, 15. lipnja 2010.

U prostorima KB Merkur u Zagrebu, održana je prezentacija energetske studije. Uvodno predstavljanje održala je voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red dr.sc. Vlasta Zanki, a prezentaciju prof. Pavković s Tehničkog fakulteta u Rijeci, institucije koja je izradila energetsku studiju. Prezentaciji su prisustvovali ravnatelj bolnice, tehnička služba i glavne sestre svih odjela bolnice. Tom prilikom najavljena je i edukativna radionica Zeleni ured za sve zaposlenike, koja je planirana za rujan. 

više

I u Splitu predstavljen projekt: Javne usluge - distribucija i opskrba električnom energijom

Split, 14. lipnja 2010.

Nastavno na Rijeku, Osijek i Zagreb, i u Splitu je održana prezentacija projekta Javne usluge - distribucija i opskrba električnom energijom, koji Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske provodi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, odnosno projektom Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradbeni hladnjaci u stražnjem dijelu gdje se oslobađa toplina imaju lošiju cirkulaciju zraka te će stoga trošiti više energije za postizanje i održavanje određene temperature u hladnjaku.