Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
_Energetski tjedan_ u Kutini

Energetski tjedan u Kutini

Kutina, 29. lipnja 2011.

U organizaciji EE info centra, u Kutini se od od 27. lipnja do 1. srpnja održava Energetski tjedan, sa stručnim predavanjima o energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije te energetski efikasnim proizvodima i sustavima. U sklopu Energetskog tjedna, u srijedu, 29. lipnja su stručnjaci EE projekta održali predavanja o SGE projektu, ISGE sustavu, konceptu Zelenog ureda te Zelenoj javnoj nabavi.

više
Radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH

Radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH

Zagreb, 29. lipnja 2011.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održane su informativno-edukativne radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH. Na obje radionice voditeljica programa Vlade RH dr.sc. Vlasta Zanki predstavila je aktivnosti i dosadašnje rezultate programa s naglaskom na veliki potencijal za uštede koji postoji u Republici Hrvatskoj. 

više
ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Kaštela

ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Kaštela

Kaštela, 28. lipnja 2011.

U Osnovnoj školi Ostrog, održana je edukacijska radionica za primjenu Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) za krajnje korisnike objekata Grada Kaštela na kojoj je sudjelovalo 6 predstavnika objekata. Svrhu i mogućnosti ISGE sustava kao i demonstraciju primjene, odnosno unosa mjesečnih računa za energente u sustav održao je Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije. Također, održana je i interaktivni dio radionice na kojoj su sudionici sami unosili u ISGE podatke iz donesenih računa.

više
Održan 6. od 50 planiranih tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Održan 6. od 50 planiranih tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Zagreb, 28. lipnja 2011.

U Zagrebu je održan šesti od pedeset planiranih tečajeva za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE I, namijenjenih osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja, odnosno budućih korisnika i energetskih menadžera za samostalno korištenje ISGE računalnog programa i kontinuirano praćenje potrošnje energenata. Ukupno je educirano 46 osoba te se očekuje sustavno praćenje potrošnje u ISGE softveru za 46 institucija, odnosno 180 objekta.

više
Održan drugi dio radionice o analizi i interpretaciji potrošnje u Zadarskoj županiji

Održan drugi dio radionice o analizi i interpretaciji potrošnje u Zadarskoj županiji

Zadar, 17. lipnja 2011.

U zgradi Zadarske županije održana je radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije. Ova  radionica je nastavak na radionicu održanu prije dva tjedna u prostoru budućeg EE info centra Zadarske županije. Na toj su radionici sudjelovali EE timovi iz Biograda i Nina koji već neko vrijeme prate potrošnju energenata u svojim objektima. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • S obzirom na način rada, voda koju zagrijava dizalica topline može postići temperature 40-55 °C, stoga se uglavnom izvodi u kombinaciji s podnim grijanjem.