Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Murskom Središću otvoren EE info ured

U Murskom Središću otvoren EE info ured

Mursko Središće, 7. srpnja 2008.

Grad Mursko Središće je, kao potpisnik Pisma namjere o uključivanju u SGE projekt, temeljem Zaključka Gradskog vijeća osnovao Info ured za energetsku efikasnost (EE info ured)EE info ured će osim gospodarenja energijom u objektima u gradskom vlasništvu, pružati i usluge informiranja građana o mjerama uz pomoć kojih mogu smanjiti potrošnju energije u svom domu.

više
U Sisku održan prvi _Sajam solarne tehnologije_

U Sisku održan prvi Sajam solarne tehnologije

Sisak, 3. srpnja 2008.

Tim za gospodarenje energijom Grada Siska je u suradnji s Tehničkom školom ispred Velikog kaptola organizirao prvi Sajam solarne tehnologije na kojem je prikazan sustav za proizvodnju električne struje uz pomoć sunca, te vjetroturbine koje za pogon koriste snagu vjetra.

više
_Energetski doručak_ u Zadru

Energetski doručak u Zadru

Zadar, 2. srpnja 2008.

U zadarskoj Velikoj vijećnici Doma županije održan je još jedan u nizu Energetski doručak, na kojem su predstavljeni ciljev i provedbene aktivnosti SGE projektaZadarska županija se potpisivanjem Energetske povelje i Pisma namjere te organizacijom EE doručka za ravnatelje institucija, aktivno priključila promicanju gospodarenja energijom, energetske efikasnosti i OIE.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Fotonaponski sustav koji prati kretanje sunca i prema tome rotira fotonaponske module (tzv. tracking sustav) može proizvesti i do 40% više električne energije u odnosu na fiksni fotonaponski sustav.