Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
EE izložba i dodjela _Energetske povelje_ u Našicama

EE izložba i dodjela Energetske povelje u Našicama

Našice, 28. srpnja 2009.

U sklopu sastanka o daljnjim aktivnostima te ulozi Grada Našica u SGE projektu, gradonačelniku Našica Krešimiru Žagaru, svečano je uručen primjerak Energetske povelje. Također, na glavnom gradskom trgu održana je i EE izložba sa EE kombijem Grada Osijeka na kojem se mogu razgledati toplinska crpka, vakuumski kolektor i fotonaponski paneli. Izloženi su i edukativni materijali o ekologiji i energiji, a suradnici SGE projekta građanima su odgovarali i na pitanja o energetskoj efikasnosti. 

više
U Prelogu otvoren EE info centar

U Prelogu otvoren EE info centar

Prelog, 16. srpnja 2009.

U Cirkovljanima je danas svečano otvoren EE info centar grada Preloga u kojem će građani moći dobiti besplatne informacije i savjete o mogućnostima uštede energije u svojim domovima. EE info centar otvoren je u suradnji EE projekta, Grada Preloga i tvrtke Energosistemi d.o.o. - Infracrvena termografija i energetska učinkovitost iz Goričana. Grad Prelog vrlo je aktivan u provedbi SGE projekta; prati se potrošnja energenata u javnim zgradama u vlasništvu Grada, a mjere energetske efikasnosti primijenjene su i na sustavu javne rasvjete. 

više
 SGE edukacijska radionica i EE izložba u Valpovu

SGE edukacijska radionica i EE izložba u Valpovu

Valpovo, 16. srpnja 2009.

U sklopu prezentacije SGE projekta, održana je radionica o uspostavljanju registra zgrada u vlasništvu Grada Valpova i Grada Belišća. Na radionici je sudjelovalo petnaestak predstavnika Grada, gradskih javnih ustanova, učilišta, osnovnih i srednjih škola, itd. U nastavku provedbe SGE projekta napravit će se energetski pregledi zgrada u vlasništvu Grada te će Valpovo i Belišće nastaviti s uvođenjem EE mjera u svoje objekte. Na glavnom Valpovačkom šetalištu postavljena je EE izložba, na kojoj su građani mogli razgledati EE kombi grada Osijeka.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Jeste li znali da ručnim pranjem posuđa trošite i do 80% više vode i 60% više el. energije nego pranjem u energetski efikasnoj perilici posuđa?