Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

New York, 24. rujna 2007.

Predstavnici 150 zemalja svijeta, uključujući i predsjednike država i vlada više od 70 država danas će sudjelovati na posebnom skupu UN-a u New Yorku posvećenom klimatskim promjenama i zaštiti klime. Sastanak se organizira uoči konferencije na Baliju u sklopu koje bi trebali početi pregovori o budućem međunarodnom sporazumu o zaštiti klime koji bi trebao naslijediti Kyoto protokol koji istječe 2012. godine.

više
Vlada usvojila prijedlog Zakona o zaštiti okoliša

Vlada usvojila prijedlog Zakona o zaštiti okoliša

Zagreb, 17. rujna 2007.

Danas je na sjednici Vlade prihvaćen Prijedlog Zakona o zaštiti okoliša koji je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Zakon o zaštiti okoliša je krovni zakon koji određuje temeljna načela hrvatskog pravnog poretka vezano uz zaštitu okoliša i trebao bi zamijeniti postojeći zakon iz 1994. godine. Novi zakon je u potpunosti usklađen s pravnom stečevinom EU stoga je cilj da Hrvatsku po pitanju zakonodavstva vezanog uz ekologiju i očuvanje okoliša dovede na razinu zemalja EU. 

više
Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

13. rujan 2007.

Potpisan je ugovor između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Programa Ujedinjenih Naroda za razvoj o financiranju edukativno informativne kampanje namijenjene širokoj hrvatskoj javnosti.

više
Ocjena uspješnosti EE projekta

Ocjena uspješnosti EE projekta

Zagreb, 10. rujna 2007.

Tijekom lipnja i srpnja 2007., neovisna komisija sastavljena od međunarodnih i domaćih konzultanata, ocijenila je uspješnost provedbe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj na pola predviđenog trajanja.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ljeti u instalacije centralnog grijanja može ući zrak koji s početkom sezone grijanja može smanjiti kapacitet vašeg sustava, stoga je nužno redovito odzračivati radijatore i cijelu instalaciju.