Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

New York, 24. rujna 2007.

Predstavnici 150 zemalja svijeta, uključujući i predsjednike država i vlada više od 70 država danas će sudjelovati na posebnom skupu UN-a u New Yorku posvećenom klimatskim promjenama i zaštiti klime. Sastanak se organizira uoči konferencije na Baliju u sklopu koje bi trebali početi pregovori o budućem međunarodnom sporazumu o zaštiti klime koji bi trebao naslijediti Kyoto protokol koji istječe 2012. godine.

više
Vlada usvojila prijedlog Zakona o zaštiti okoliša

Vlada usvojila prijedlog Zakona o zaštiti okoliša

Zagreb, 17. rujna 2007.

Danas je na sjednici Vlade prihvaćen Prijedlog Zakona o zaštiti okoliša koji je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Zakon o zaštiti okoliša je krovni zakon koji određuje temeljna načela hrvatskog pravnog poretka vezano uz zaštitu okoliša i trebao bi zamijeniti postojeći zakon iz 1994. godine. Novi zakon je u potpunosti usklađen s pravnom stečevinom EU stoga je cilj da Hrvatsku po pitanju zakonodavstva vezanog uz ekologiju i očuvanje okoliša dovede na razinu zemalja EU. 

više
Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

13. rujan 2007.

Potpisan je ugovor između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Programa Ujedinjenih Naroda za razvoj o financiranju edukativno informativne kampanje namijenjene širokoj hrvatskoj javnosti.

više
Ocjena uspješnosti EE projekta

Ocjena uspješnosti EE projekta

Zagreb, 10. rujna 2007.

Tijekom lipnja i srpnja 2007., neovisna komisija sastavljena od međunarodnih i domaćih konzultanata, ocijenila je uspješnost provedbe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj na pola predviđenog trajanja.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.