Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana ISGE radionica za korisnike Grada Raba

Održana ISGE radionica za korisnike Grada Raba

25. travnja 2013.

Danas je održana ISGE radionica za krajnje korisnike sustava za građevine u vlasništvu Grada Raba. Tom prilikom educirano je 6 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 6 objekata. Korisnici su donijeli i kopije računa za energente od 2007. godine koji još nisu uneseni u sustav, kako bi ih asistenti SGE projekta unijeli u ISGE. 

više
Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma _Misli na sutra_

Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma Misli na sutra

Split, 25. travnja 2013.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u splitskim osnovnim školama Skalice, Mertojak i Trstenik je održan niz informativno-edukativnih školskih satova Misli na sutra za učenike prvih razreda. Učenici su s oduševljenjem pratili istoimeni animirani film, a nakon projekcije je uslijedila vrlo živa rasprava o njihovim dosadašnjim navikama korištenja energije.

više
Vodnjanu uručena _Energetska povelja_ te održana ISGE radionica

Vodnjanu uručena Energetska povelja te održana ISGE radionica

Vodnjan, 25. travnja 2013.

Koordinatorica SGE projekta Anita Klanac danas je svečano uručila primjerak Energetske povelje gradonačelniku Vodnjana Klaudiu Vitasoviću. Nakon uručenja povelje, održana je ISGE radionica za krajnje korisnike na kojoj je prisustvovao EE tim grada i 4 krajnja korisnika koje će unositi mjesečne račune i tjedna očitanja za 14 objekata u vlasništvu grada Vodnjana.

više
U Zadru otvorena izložba i održano predavanje o energetski gotovo nultoj arhitekturi

U Zadru otvorena izložba i održano predavanje o energetski gotovo nultoj arhitekturi

Zadar, 23. travnja 2013.

Drugi dan Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra započeo je otvorenjem izložbe prof. Ljubomira Miščevića Energetski gotovo nulta arhitektura. Nakon izložbe, uslijedilo je istoimeno predavanje u sklopu kojeg je prof. Mišćević pojasnio koncept pasivnih kuća te trenutačno stanje gradnje niskoenergetskih i pasivnih kuća u Hrvatskoj.

više
Održana treća ISGE radionica za krajnje korisnike Šibensko-kninske županije

Održana treća ISGE radionica za krajnje korisnike Šibensko-kninske županije

Šibenik, 22. travnja 2013.

U šibenskoj Industrijsko-obrtničkoj školi je u informatičkoj učionici održana treća ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima ISGE sustava Šibensko-kninske županije. Radionici je prisustvovalo 12 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata u 2 opće bolnice, u Domu za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik, te u 2 županijske osnovne škole.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stand by funkcija kućanskih uređaja također troši energiju. Primjerice, TV uređaj u stand by načinu rada troši i do 24% energije u odnosu kad je uključen.