Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica o registru zgrada u Gradu Supetru

Radionica o registru zgrada u Gradu Supetru

Supetar, 13. ožujka 2009.

U Gradu Supetru na otoku Braču, održana je radionica o provedbi SGE projekta te o osnivanju registra zgrada u vlasništvu Grada Supetra. Nakon uvodne prezentacije SGE projekta, dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije, uručio je primjerak Energetske povelje Anti Kiriginu, gradonačelniku Grada Supetra. Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada, komunalnog društva, dječjeg vrtića te doma za starije i nemoćne osobe. 

više
EE kutak u Splitu i uručenje Energetske povelje dalmatinskim gradovima

EE kutak u Splitu i uručenje Energetske povelje dalmatinskim gradovima

Split, 17. ožujka 2009.

Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje danas je otvoren je Info kutak energetske efikasnostiEE info kutak predstavlja tzv. inteligentnu kuću te omogućuje građanima da na jednom mjestu uz savjete stručnjaka saznaju kako se ugradnjom i uporabom EE sustava, proizvoda i materijala može uštedjeti, a ujedno stanovati udobnije. Ovom prilikom je ujedno gradonačelnicima Splita, Solina, Komiže, Staroga Grada na Hvaru i Supetra uručena Energetska povelja.

 

više
Gradonačelnik Petrinje potpisao _Pismo namjere_ o provođenju SGE projekta

Gradonačelnik Petrinje potpisao Pismo namjere o provođenju SGE projekta

Petrinja, 13. ožujka 2009.

Dr. Miroslav Gregurinčić, gradonačelnik Petrinje, danas je potpisao Pismo namjere kojim je usuglašena suradnja UNDP-a i Grada Petrinje na SGE projektu. Goran Čačić, voditelj SGE projekta za područje Sisačko-moslavačke županije, izjavio je kako su Pismom namjere definirane određene aktivnosti kojima je krajnji cilj staviti potrošnju energije u gradu pod kontrolu te je ovom prilikom gradonačelniku uručio Energetsku povelju.

više
Ministar Čobanković potpisao _Pismo namjere_

Ministar Čobanković potpisao Pismo namjere

Zagreb, 10. ožujka 2009.

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas su javno potpisali Pismo namjere o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH. Pismo namjere potpisali su ministar Petar Čobanković i stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev.

više
Rekordan odaziv ravnatelja unutar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi

Rekordan odaziv ravnatelja unutar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi

Zagreb, 9. ožujka 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (MZSS) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Projektni ured UNDP-a je danas održao radionicu za ravnatelje unutar MZSS-a, na kojoj je predstavljen program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti Ministarstva. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Travnjak zalijevajte samo kada je potrebno, a za zalijevanje većih površina trave koristite raspršivače. Imate li obiteljsku kuću, prikupljajte kišnicu koju ćete koristiti za zalijevanje cvijeća, pranje auta i sl.