Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica o provedbi SGE projekta u Omišu

Radionica o provedbi SGE projekta u Omišu

Omiš, 4. ožujka 2009.

Gradonačelniku Grada Omiša, Ivanu Škaričiću danas je uručen primjerak Energetske povelje. Povelju je gradonačelniku uručio dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije, koji je ujedno i održao prezentaciju provedbe SGE projekta u objektima u vlasništvu Grada Omiša te radionicu o osnivanju registra zgrada. Na radionici je sudjelovalo 28 sudionika, među ostalima predstavnici Grada, mjesnih odbora, muzeja, udruga, klubova, tvrtki, knjižnice, dječjeg vrtića, hidroelektrane i turističke zajednice. 

više
Novi Tečaj za energetske savjetnike u Zagrebu

Novi Tečaj za energetske savjetnike u Zagrebu

Zagreb, 4. ožujka 2009.

Obavještavamo da će se prvi dio Tečaja za energetske savjetnike održati od 16.–18. ožujka 2009., dok će se drugi dio Tečaja održati 6. i 7. travnja 2009.. Prijaviti se možete putem web obrasca ili putem obrasca koji ispunjen možete poslati na faks 01/ 6331-880. Informacije o Tečaju možete dobiti na telefon 01/6331 887 ili e-mailom: energetska.efikasnost@undp.org. 

više
Ministarstvo pravosuđa u svojim objektima aktivno provodi HIO program

Ministarstvo pravosuđa u svojim objektima aktivno provodi HIO program

Velika kod Požege, 27. veljače 2009.

Uprava za zatvorski sustav, koja djeluje u sklopu Ministarstva pravosuđa, organizirala je sastanak upravitelja kaznionica, zatvora, odgojnih zavoda i Centra za izobrazbu, na kojem su prezentirane aktivnosti programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Nastavno na potpisano Pismo namjere, Uprava za zatvorski sustav pokazala je veliki interes za provedbu Programa unutar svojih objekata čime će se znatno smanjiti troškovi za energente te poboljšati uvjeti boravka u objektima pod nadležnošću Uprave. 

više
Gradu Sisku uručena _Energetska povelja_

Gradu Sisku uručena Energetska povelja

Sisak, 19. veljače 2009.

Gradonačelniku Siska Dinku Pintariću danas je svečano uručen primjerak Energetske povelje koju su potpisali predstavnici svih županija i gradova, njih ukupno 147. Grad Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji se uključio u projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj i među prvima potpisao Energetsku povelju. Primjerak Povelje gradonačelniku je uručio predstavnik EE projekta Goran Čačić.   

više
ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisak, 24. veljače 2009.

Upravni odjel za infrastrukturu i komunalne poslove Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Županijskom komorom Sisak, organizirao je edukativnu radionicu za rad s Informacijskim sustavom za gospodarenje energijom (ISGE), koji će se koristiti kao alat za kontinuirano prikupljanje, pohranu i analizu podataka o potrošnji energije u zgradama u vlasništvu odnosno pod upravom SMŽ-a.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kuhanja koristite minimalnu potrebnu snagu. Kad voda proključa, smanjite snagu grijaće ploče na najnižu moguću da zadržite ključanje. S većom snagom nećete postići brže kuhanje već će samo voda brže ispariti.