Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Varaždin, 26. veljače 2009.

U sklopu SGE projekta, u Varaždinu je održana radionica o registru javnih zgrada, namijenjena tehničkom osoblju javnih zgrada u vlasništvu Županije. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, znanost i sport, mr.sc. Miroslav Huđek predstavio je dosadašnje projekte povećanja energetske učinkovitosti koje je Županija provodila samostalno ili u suradnji s UNDP-om, dok je SGE projekt predstavio mr.sc. Vladimir Kalinski. 

više
 Udruzi gradova uručena _Energetska povelja_

Udruzi gradova uručena Energetska povelja

Zagreb, 25. veljače 2009.

U ime Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, uručila je Vojku Obersnelu, predsjedniku Udruge gradova, Energetsku povelju gradonačelnika i župana Republike Hrvatske, kao priznanje Udruzi za njen doprinos na promicanju SGE projekta. 

više
SGE radionica i pripreme za EE Info ured u Biogradu

SGE radionica i pripreme za EE Info ured u Biogradu

Biograd na Moru, 24. veljače 2009.

U sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta u objektima Grada Biograda, održana je i radionica o osnivanju registra zgrada u RH. Tom prilikom je voditelj SGE projekta za područje Dalmacije, Sandro Nižetić uručio Tončiju Sangulinu, dogradonačelniku Grada Biograda na Moru, primjerak Energetske povelje i nazivne plocice za Ured za gospodarenje energijom te EE Info centar

više
Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Split, 20. veljače 2009.

U vojarni Sv. Nikola u Splitu danas je održana edukacijska radionica HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH, a u sklopu Ministarstva obrane RH. Također, održano je i predavanje o HIO programu, registru zgrada i informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE), čime su predstavljeni svi bitni elementi za daljnju provedbu programa koji svojom primjenom osigurava velike uštede novca i smanjuje troškove za energente. 

više
Energetska povelja u Europskoj komisiji

Energetska povelja u Europskoj komisiji

Bruxelles, 10. veljače 2009.

Veleposlanik RH pri Europskoj uniji, Branko Baričević danas je zamjeniku glavnog direktora Opće uprave za energetiku i promet Europske komisije Fabriziu Barbasu u pratnji predstavnica EE projekta Vlaste Zanki i Sandre Magajne uručio Energetsku povelju gradonačelnika i župana Republike Hrvatske. Tom prilikom Barbasu je predstavljen EE projekt, nakon čega je on čestitao Hrvatskoj i EE projektu na zavidnom uspjehu i jedinstvenom primjeru dobre prakse.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Godišnje proizvodimo cca 367 kg otpada po stanovniku, od čega se 4 kg odnosi na električni i elektronički otpad.