Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana četvrta ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Održana četvrta ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Zadar, 18. studenog 2011.

Danas je u strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru održana četvrta u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Zadarske županije. Na radionici je sudjelovalo 10 odgovornih osoba iz školskih ustanova. 

više
Hrvatski predsjednik je pettisućiti polaznik radionice _Zeleni ured_

Hrvatski predsjednik je pettisućiti polaznik radionice Zeleni ured

Zagreb, 17. studenog 2011.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa svojim suradnicima nazočio je radionici Zelenog ureda, koju su za Ured Predsjednika po treći put organizirali stručnjaci za energetsku efikasnost Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Predsjednik je pettisućiti javni djelatnik koji je sudjelovao u takvoj radionici, a tijekom radionice su mu za tri zgrade u sklopu Ureda Predsjednika uručeni i energetski certifikati kojima se ocjenjuje energetska efikasnost zgrada.

više
Održane prve dvije ISGE radionice za Vukovarsko-srijemsku županiju

Održane prve dvije ISGE radionice za Vukovarsko-srijemsku županiju

Vukovar, 16. i 17. studenog 2011.

U računalnoj učionici Tehničke škole Nikola Tesla, održane su dvije ISGE radionice za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije. U narednih 6 radionica bit će educirano ukupno 70 korisnika iz Županije, koja će time biti treća županija u istočnoj regiji nakon Osječko-baranjske i Brodsko-posavske u kojoj su provedene radionice za sve korisnike.

više
ZG holding razvija _Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom_

ZG holding razvija Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom

Zagreb, 16. studenog 2011.

U sklopu SGE projekta, Zagrebački holding d.o.o razvija Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom. Razlog pokretanja ovog programa jest činjenica da se do sada otpadom gospodarilo na razini podružnica te se nije imao uvid u cjelokupnu količinu nastalog otpada na razini Holdinga, kao ni uvid u vrste otpada. Gospodarenje otpadom dio je uvođenja Zelenog ureda u poslovanje ZG Holdinga.

više
Obilježena 3. godišnjica programa Vlade RH _Dovesti svoju kuću u red_

Obilježena 3. godišnjica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Valbandon, 10. i 11. studenog 2011.

U Edukacijskom centru MUP-a u Valbandonu, održan je radni skup povodom treće godišnjice programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO). Na godišnjici su se okupili EE timovi ministarstava i predstavnici institucija te su im predstavljeni rezultati aktivnosti i ostvarene uštede. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stavljajte poklopce na posude u kojima se kuha kako bi se toplina dulje zadržala u posudi i smanjila kondenzacija pare po kuhinji. Kuhajući s poklopcem možete uštedjeti i do 20% energije za kuhanje.