Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
SGE radionica i pripreme za EE Info ured u Biogradu

SGE radionica i pripreme za EE Info ured u Biogradu

Biograd na Moru, 24. veljače 2009.

U sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta u objektima Grada Biograda, održana je i radionica o osnivanju registra zgrada u RH. Tom prilikom je voditelj SGE projekta za područje Dalmacije, Sandro Nižetić uručio Tončiju Sangulinu, dogradonačelniku Grada Biograda na Moru, primjerak Energetske povelje i nazivne plocice za Ured za gospodarenje energijom te EE Info centar

više
Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Split, 20. veljače 2009.

U vojarni Sv. Nikola u Splitu danas je održana edukacijska radionica HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH, a u sklopu Ministarstva obrane RH. Također, održano je i predavanje o HIO programu, registru zgrada i informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE), čime su predstavljeni svi bitni elementi za daljnju provedbu programa koji svojom primjenom osigurava velike uštede novca i smanjuje troškove za energente. 

više
Energetska povelja u Europskoj komisiji

Energetska povelja u Europskoj komisiji

Bruxelles, 10. veljače 2009.

Veleposlanik RH pri Europskoj uniji, Branko Baričević danas je zamjeniku glavnog direktora Opće uprave za energetiku i promet Europske komisije Fabriziu Barbasu u pratnji predstavnica EE projekta Vlaste Zanki i Sandre Magajne uručio Energetsku povelju gradonačelnika i župana Republike Hrvatske. Tom prilikom Barbasu je predstavljen EE projekt, nakon čega je on čestitao Hrvatskoj i EE projektu na zavidnom uspjehu i jedinstvenom primjeru dobre prakse.

više
Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

Čakovec, 3. i 4. veljače 2009.

U dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu, danas su održane radionice za upravitelje i domare javnih objekata općina Međimurske županije odnosno objekata Grada Čakovca. Zamjenik župana Međimurske županije Mladen Križaić u uvodnom je dijelu naglasio važnost ovog projekta za županiju, dok je Mladen Boršić, direktor Međimurske energetske agencije (MENEA) predstavio rad i ulogu agencije u provedbi SGE projekta.

više
Mursko Središće - prvi grad s tjednim očitanjima potrošnje

Mursko Središće - prvi grad s tjednim očitanjima potrošnje

Mursko Središće, 9. veljače 2009.

Grad Mursko Središće prvi je u Hrvatskoj započeo s tjednim očitanjima potrošnje vode i energenata (struje, plina i loživog ulja) u zgradama u gradskom vlasništvu. Tjedna očitanja potrošnje energenata na brojilima preduvjet su za kontinuiranu i sustavnu kontrolu i analizu potrošnje energije u zgradama jedinica lokalne i regionalne samouprave, a koja je dio zahtjeva projekta Sustavno gospodarenje energijom - SGE.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.