Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

HIO program u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Zagreb, 15. veljače, 2010.

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održana je prezentacija  programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red  za odgovorne osobe po kapetanijama. Prisustvovali su kapetani svih 12 kapetanija te ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda. Informirani su o potrebi sustavnog gospodarenja energijom u objektima kapetanija i ispostava te je dogovoren nastavak provede Programa. 

više

Radionica za voditelje Zelenog ureda u Osječko-baranjskoj županiji

Osijek, 15. veljače 2010.

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj danas u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu OBŽ. Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

više

Prezentacija SGE-a pročelnicima Grada Dubrovnika

Dubrovnik, 11. veljače 2010.

Danas je održano predstavljanje SGE projekta novoizabranim pročelnicima Grada Dubrovnika. U uvodu prezentacije dogradonačelnik Niko Šalja obratio se pročelnicima. Tom prilikom dogradonačelnik Šalja naglasio je da Grad Dubrovnik planira oformiti poseban odjel za energetsku efikasnost koji će se baviti pitanjima energetike i javne rasvjete u Gradu. Članovi tog odjela, ujedno i članovi tzv. EE tima, osiguravat će i provedbu aktivnosti u sklopu  SGE projekta.

više

Ministarstvo kulture - regionalne edukacijske radionice programa Dovesti svoj kuću u red

Zagreb, 5. veljače 2010.

Održana je prva u nizu regionalnih edukacijskih radionica za uspostavu registra objekata, kojom su obuhvaćene odgovorne osobe i tehničko osoblje djelatnosti u nadležnosti Ministarstva kulture, a time i svi objekti na području Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba. 

više

Zeleni ured stiže u ministarstva

Zagreb, 4. veljače 2010.

Koncept Zelenog ureda, predstavljen je danas u MINGORP-u, kroz edukacijsku radionicu namijenjenu predstavnicima svih ministarstava, odnosno članovima EE timova (tim za energetsku efikasnost). Budući voditelji Zelenog ureda svih ministarstava upoznali su se s aktivnostima koje bi zaposlenici u vidu redovnih aktivnosti trebali prakticirati kako bi se smanjili troškovi za energente, kako bi se povećala efikasnost korištenja resursa te smanjio negativan utjecaj na okoliš.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pri kupnji, odaberite hladnjak s prirodnim radnim tvarima poput izobutana (R600a), koje prilikom ispuštanja ne oštećuju ozonski sloj i manje doprinose efektu staklenika.