Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionica u gradu Omišu

Omiš, 25. ožujka 2010.

Održana je ISGE radionica za tjedna očitanja potrošnje energenata u gradu Omišu. Radionicu je uvodnim riječima otvorio dogradonačelnik Mijo Mimica, te ja pohvalio dosadašnje djelovanje ravnatelja gradskih ustanova oko provedbe SGE projekta. Na radionici je pojašnjenja problematika prikupljanja podataka o zgradama te tjednog praćenja potrošnje energenata. 

više

Zadarskoj županiji uručena EP,otvorena EE info galerija i prikazan film Misli na sutra

Zadar, 24. ožujka 2010.

U Zadarskoj županiji, na adresi Božidara Petranovića 8, danas je otvorena EE info galerija. Ovom prigodom, predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj,  Jelena Atlić McColgan, voditeljica projekata EE u zgradarstvu, svečano je uručila primjerak Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske županu Zadarske županije Stipi Zrliću. Također, ovom prigodom održana je projekcija animirano-edukativnog filma za djecu Misli na sutra.

više

Otvoren EE info centar Kaštela

Kaštela, 23. ožujka 2010.

U prostorijama tvrtke FORMING, d.o.o., cesta dr. Franje Tuđmana 767, Kaštel Novi, danas je svečano otvoren Info centar o energetskoj efikasnosti, tzv. EE info centar.  Milan Bušić, direktor tvrtke Forming, d.o.o., pozvao je Gradonačelnika Kaštela, Josipa Berketa, da zamjenom neefikasne žarulje energetski efikasnom, simbolično otvori EE Info centar. Nazočnima se obratio i  dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj projekta EE u zgradarstvu, koji je ukazao na važnost podizanja svijesti građanstva i mogućnostima primjene EE savjeta u kućanstvima.   

više

Zeleni ured u gimnaziji Tituša Brezovačkog

Zagreb, 19. ožujka 2010.

U sklopu Dana otvorene nastave posvećene ekologiji održana je radionica Zeleni ured za učenike gimnazije Tituša Brezovačkog. Radionica se sadržajem prilagodila poticanju energetski efikasnog ponašanja u školskim prostorijama. Učenici su pokazali interes za ovu tematiku te su odlučili provesti neke od predloženih EE mjera u svojoj školi. Ravnatelj gimnazije, g. Damir Jelenski također je pokazao velik interes za EE ponašanjem u školi i budućom suradnjom. 

više

ISGE radionica u Međimurskoj županiji

Čakovec, 18. ožujka 2010.

Održana je edukacijska ISGE radionica namijenjena domarima i drugom tehničkom osoblju za objekte u vlasništvu Međimurske županije. Prisutnima je predstavljena funkcionalna primjena sustava. Radionicu su održali Dominik Lazić i Marin Mastilica, suradnici na projektu za Energetske preglede i ISGE. Na radionici je sudjelovalo dvadesetak predstavnika objekata u vlasništvu Međimurske županije. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.