Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Edukacijsko – motivacijska radionica u Kninu

Knin, 23. ožujka 2011.

Povodom Svjetskog dana voda, u gradu Kninu, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu. Radionici su prisustvovali domari i tehničko osoblje svih institucija u vlasništvu Grada. Predstavljene su jednostavne mjere za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama od kojih neke samo zahtijevaju promjenu ponašanja te manja financijska ulaganjima. Također, raspravljalo se o problemima vezanim za vodu i vodne resurse. 

više

Počelo daljinsko očitanje potrošnje energenata u Ministarstvu financija i u FZOEU

Zagreb, 22. ožujka 2011.

Dana 21. ožujka, puštena su u rad prva dva u potpunosti funkcionalna Informativno-edukacijska panela (displaya) i to u Ministarstvu financija u Katančićevoj 5 i u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ksaver 208 u Zagrebu. Osim EE timova iz ministarstava, koji imaju obvezu pratiti potrošnju energenata i vode, od sada će na tim lokacijama i korisnici moći sustavno pratiti satnu, dnevnu i tjednu potrošnju te se educirati o mjerama energetske efikasnosti. 

više

Edukacijsko-motivacijska radionica u Šibeniku

Šibenik, 22. ožujka, 2011.

Povodom Svjetskog dana voda koji se svake godine održava diljem svijeta, u prostorijama Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu. Radionici su prisustvovali domari i tehničko osoblje obrazovnih institucija u vlasništvu Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

više

Potpisano Pismo namjere i uručena Energetska povelja Ličko – senjskoj županiji

Gospić, 17.ožujka 2011.

Župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković i voditelj SGE projekta, Goran Čačić, potpisali su Pismo namjere u kojem se navode aktivnosti provođenja SGE projekta. Također, ovom prigodom županu Jurkoviću je uručen primjerak Energetske povelje.

 

više
_Tečaj za energetske savjetnike_ u Osijeku

Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku

Osijek, 11. ožujka 2011.

U Osijeku je završen 21. po redu Tečaj za energetske savjetnike. Tečaj je imao 29 polaznika, većinom iz gradskih i županijskih  samouprava. Svrha tečaja je da na multidisciplinaran način približi tehničkim strukama energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te proširi znanja potrebna za savjetovanje svojih građana o efikasnom korištenju energije.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Isključite grijaće tijelo par minuta prije nego što mislite da će jelo biti gotovo, jer će grijaće tijelo zadržati visoku temperaturu, a hrana će se nastaviti kuhati.