Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Trećom ISGE radionicom u Pakracu završen ciklus edukacija ključnih JLRS u istočnoj regiji

Trećom ISGE radionicom u Pakracu završen ciklus edukacija ključnih JLRS u istočnoj regiji

Pakrac, 22.ožujka 2012.

Trećom u nizu ISGE radionica za krajnje korisnike objekata Požeško-slavonske županije, završen je ciklus edukacija ključnih JLRS u istočnoj regiji. Požeško-slavonska županija je peta slavonska županija u kojoj se potrošnja energije prati na tjednoj i mjesečnoj bazi. Kroz tri radionice za ovu županiju educirano je 30 korisnika ISGE sustava koji su zaduženi za unos podataka u ISGE na ukupno 102 objekta.

više
U Zadru se održava _Tjedan energetske efikasnosti_

U Zadru se održava Tjedan energetske efikasnosti

Zadar, 21. ožujka 2012.

Nastavno na prezentacije SGE projekta, ISGE sustava, javne nabave, zakonske regulative te projekata Grada Zadra kojima je započeo EE info tjedan u Gradu Zadru, aktivnosti EE info tjedna nastavile su se u srijedu u EE info centru Zadarske županije, gdje je za više razrede OŠ Petra Preradovića održana radionica na temu Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Aktivnosti EE info tjedna završavaju u subotu, kada je za građane organiziran Info dan energetske efikasnosti.

više
Održane tri ISGE radionice za pulske osnovne škole

Održane tri ISGE radionice za pulske osnovne škole

Pula, 19. i 20. ožujka 2012.

Održavanjem tri ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike objekata osnovnih škola u vlasništvu Grada Pule, educirana su još 33 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 17 matičnih objekata, a kasnije će uključiti i područne objekte. Siniša Krunić, tehnički asistent, prisutnima je pojasnio ulogu i funkcionalnost ISGE-a, dok je asistentica Anja Kolacio prisutnima pomagala oko unosa mjesečnih računa u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije.

više
Tjedan energetske efikasnosti u Zadru

Tjedan energetske efikasnosti u Zadru

Zadar, 19. - 24. ožujka 2012.

U Velikoj vijećnici Grada Zadra danas je započeo Info tjedan energetske efikasnosti. EE info tjedan organizirao je Grad Zadar u suradnji s UNDP-om, kako bi nizom edukativnih predavanja i radionica ukazali na važnost sustavnog gospodarenja energijom u javnom sektoru koje uključuje proaktivnu energetsku politiku s ciljem smanjenja štetnih utjecaja na okoliš te aktivnosti poticanja svjesnosti građana o nužnosti efikasnog korištenja  energije u kućanstvima.

više
Radionica o lokalnim EE aktivnostima održana i u Koprivnici

Radionica o lokalnim EE aktivnostima održana i u Koprivnici

Koprivnica, 19. ožujka 2012.

Danas je u Gradskoj vijećnici održana regionalna radionica pod nazivom Lokalne aktivnosti za uštedu energije i energetsku efikasnost, a okupljene je u ime zamjenice gradonačelnice, pozdravila njezina savjetnica Helena Hećimović. Cilj radionice je poticanje javnog dijaloga o mjerama uštede energije i energetske efikasnosti te njihovu širu provedbu na lokalnoj razini. Regionalna radionica organizirana je u sklopu projekta ENCRO.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Standardna temperatura čuvanja zamrznute hrane je -18°C, a podesite li temperaturu za 1°C niže, možete povećati potrošnju energije i do 5%.