Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Rijeci održan prvi od 45 info-edu satova za osnovnoškolce

U Rijeci održan prvi od 45 info-edu satova za osnovnoškolce

Rijeka, 17. travnja 2012.

Održavanjem informativno edukativnog sata Misli na sutra za učenike nižih razreda OŠ San Nicolo u Rijeci danas je započet ciklus informativno-edukativnih aktivnosti za osnovnoškolce Grada Rijeke. Radionice će održati regionalni SGE tim za područje Primorsko-goranske i Istarske županije - Anita Klanac, regionalna koordinatorica SGE projekta te asistenti na projektu Anja Kolacio i Siniša Krunić. SGE tim će od 17. - 25. travnja održati ukupno 45 info-edu školskih sati za učenike drugih i trećih razreda iz 18 osnovnih škola, čime će o energetskoj efikasnosti educirati oko 2250 djece. 

više
_Misli na sutra_ u zagrebačkoj OŠ Mate Lovraka

Misli na sutra u zagrebačkoj OŠ Mate Lovraka

Zagreb, 16. travnja 2012.

Za učenike trećih razreda OŠ Mate Lovraka u Zagrebu, danas je održan informativno-edukativni školski sat Misli na sutra. Info-edu školski sat sastojao se od razgovora s djecom na temu energije te projekcije animiranog filma Misli na sutra. Nakon projekcije, učenici su podijelili svoje dojmove i savjete o tome kako uštedjeti energiju u domu. Pohvalili su se svojom ekološkom svjesnošću odnosno aktivnostima prikupljanja starog papira te zaključili kako će više pažnje posvetiti i tome kako koriste energiju. 

više
Hrvatski zavod za zapošljavanje se uključio u HIO program

Hrvatski zavod za zapošljavanje se uključio u HIO program

Zagreb, 13. travnja 2012.

Danas je javno potpisano Pismo namjere kojim se Hrvatski zavod za zapošljavanje i službeno uključio provedbu HIO programa. Pismom namjere usuglašena je suradnja na edukaciji zaposlenika i realizaciji mjera povećanja energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu ili korištenju HZZ-a, a potpisale su ga Ankica Paun Jarallah, v.d. ravnateljica HZZ-a i dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, UNDP Hrvatska. 

više
Održana radionica o registru zgrada u vlasništvu Grada Gospića i Ličko-senjske županije

Održana radionica o registru zgrada u vlasništvu Grada Gospića i Ličko-senjske županije

Gospić, 2. travnja 2012.

Danas se u velikoj dvorani Kulturno informativnog centra u Gospiću održala radionica o registru zgrada za domare/tehničko osoblje objekata koji su u vlasništvu Grada Gospića i Ličko-senjske županije. Na radionici su predstavnice Ličko-senjske županije, Marijana Rončević i članica EE tima grada Gospića Tomislava Osmokrović  prisutnima ukazale na važnost provedbe SGE projekta, čiji prvi korak je uspostava registra zgrada.

više
Održane dvije radionice Zelenog ureda za zaposlenike Županijske uprave u Varaždinu

Održane dvije radionice Zelenog ureda za zaposlenike Županijske uprave u Varaždinu

Varaždin, 2. travnja 2012.

U županijskoj vijećnici u Varaždinu danas su održane dvije motivacijske radionice Zeleni ured za zaposlenike Županijske uprave u Varaždinu. Radionicu je otvorio Mladen Antolić, regionalni koordinator SGE projekta, dok je Admir Pajić, tehnički asistent na projektu, prisutne upoznao s problematikom kojom se bavi Zeleni ured, okruženju i zahtjevima koji se postavljaju pred javnu upravu u području smanjenja potrošnje energije, a time i smanjenju emisije CO2. Radionice su održane nastavno na potpisano Pismo namjere između UNDP-a i Varaždinske županije. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjaci troše oko 15% el. energije u kućanstvu, stoga pri kupnji odaberite onaj koji kapacitetom odgovara potrebama vašeg kućanstva.