Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osnovalo novi EE tim

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osnovalo novi EE tim

Zagreb, 25. travnja 2013.

Uspješna suradnja Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) i programa Dovesti svoju kuću u red (HIO) uspješno je nastavljena osnivanjem novog EE tima, a voditeljem tima imenovan je Nikola Bajić iz Službe za opće i tehničke poslove. MVEP u ISGE sustavu ima dvije zgrade za koje sustavno prati potrošnju energenata. 

više
Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Kukuljanovo, 25. travnja 2013.

Danas je u u Edukacijskom centru izložbeno-prodajnog centra JAX u Kukuljanovu završen 37. po redu Tečaj za energetske savjetnike. Tečaj je pohađalo 40ak polaznika, među kojima su bili predstavnici gradova, županija, carine i MUP-a. 

više
Održana ISGE radionica za korisnike Grada Raba

Održana ISGE radionica za korisnike Grada Raba

25. travnja 2013.

Danas je održana ISGE radionica za krajnje korisnike sustava za građevine u vlasništvu Grada Raba. Tom prilikom educirano je 6 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 6 objekata. Korisnici su donijeli i kopije računa za energente od 2007. godine koji još nisu uneseni u sustav, kako bi ih asistenti SGE projekta unijeli u ISGE. 

više
Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma _Misli na sutra_

Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma Misli na sutra

Split, 25. travnja 2013.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u splitskim osnovnim školama Skalice, Mertojak i Trstenik je održan niz informativno-edukativnih školskih satova Misli na sutra za učenike prvih razreda. Učenici su s oduševljenjem pratili istoimeni animirani film, a nakon projekcije je uslijedila vrlo živa rasprava o njihovim dosadašnjim navikama korištenja energije.

više
Vodnjanu uručena _Energetska povelja_ te održana ISGE radionica

Vodnjanu uručena Energetska povelja te održana ISGE radionica

Vodnjan, 25. travnja 2013.

Koordinatorica SGE projekta Anita Klanac danas je svečano uručila primjerak Energetske povelje gradonačelniku Vodnjana Klaudiu Vitasoviću. Nakon uručenja povelje, održana je ISGE radionica za krajnje korisnike na kojoj je prisustvovao EE tim grada i 4 krajnja korisnika koje će unositi mjesečne račune i tjedna očitanja za 14 objekata u vlasništvu grada Vodnjana.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom dizalice topline, trošit ćete do 4 puta manje el. energije nego korištenjem radijatora. Isti uređaj moguće je koristiti i ljeti za hlađenje.