Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Školski sat _Misli na sutra_ održan u Udbini i Donjem Lapcu

Školski sat Misli na sutra održan u Udbini i Donjem Lapcu

Udbina i Donji Lapac, 21. svibnja 2013.

Danas su u Ličko-senjskoj županiji održana dva info-edu školska sata Misli na sutra u sklopu provedbe SGE projekta. Prvi je održan u OŠ kralja Tomislava u Udbini za 17 učenika, a drugi u OŠ Donji Lapac za 22 učenika i njihove nastavnike. Učenici su upoznati sa OIE i štetnim posljedicama korištenja fosilih goriva, a školskim knjižnicama su donirani primjerci brošura 200 EE savjeta i DVD-a Misli na sutra.

više
Lansirana Zelena zona – UNDP Hrvatska partner znanja

Lansirana Zelena zona – UNDP Hrvatska partner znanja

Zagreb, 17. svibnja 2012.

Zagrebačka banka pokrenula je novu web stranicu pod nazivom Zelena zona, na kojoj se građani mogu dodatno educirati o mogućnostima ostvarivanja ušteda uz donošenje osobnih i poslovnih odluka u skladu s očuvanjem okoliša, zdravim životnim odabirima i afirmativnim društvenim djelovanjem. U kreiranju sadržaja je, kao partner znanja, sudjelovao i projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

više
U OŠ Benkovac održana radionica o EE i OIE

U OŠ Benkovac održana radionica o EE i OIE

Benkovac, 16. svibnja 2013.

Danas su OŠ Benkovac posjetile predstavnice UNDP-ovog EE projekta Lana Hudetz i Jelena Atlić McColgan. Tom prilikom su sa 26 učenika petog i šestog razreda razgovarale o energetskoj efikasnosti i izvorima energije. Održan je i kratki radni sastanak sa ravnateljicom škole Sanjom Golem koja se zanimala o mogućnostima provedbe nekih od predloženih EE mjera iz izvješća o energetskom pregledu. 

više
Održane radionice _Zeleni ured_ za djelatnike zadarskih OŠ Stanovi i OŠ Šime Budinića

Održane radionice Zeleni ured za djelatnike zadarskih OŠ Stanovi i OŠ Šime Budinića

Zadar, 15. svibnja 2013.

Danas su za 46 djelatnika zadarskih dviju osnovnih škola, OŠ Stanovi i OŠ Šime Budinića u Solarno-edukacijskom centru i Gradskoj knjižnici održane dvije motivacijske radionice Zelenog ureda. Motivacijske radionice održali su predstavnici UNDP-ovog EE projekta Sunčana Matić i Mladen Antolić uz podršku regionalne voditeljice Jelene Atlić McColgan. 

više
U Unešiću održana radionica o EE i OIE za učenike

U Unešiću održana radionica o EE i OIE za učenike

Učenici petih i šestih razreda OŠ Jakova Gotovca u Unešiću danas su sudjelovali na radionici o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Radionicu, kojoj je nazočilo 40 učenika, održala je voditeljica regionalne provedbe EE projekta Jelena Atlić McColgan.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stara računala ne bacajte s kućnim otpadom jer sadrže teške metale i olovo. Predajte ih tvrtkama koje prerađuju elektronički otpad.