Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
EE projekt na tribini _VAŠ PLANET VAS TREBA!_

EE projekt na tribini VAŠ PLANET VAS TREBA!

Zagreb, 4. lipnja 2009.

Na tribini povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja, Vanja Lokas, suradnica EE projekta, predstavila je brošuru 200 EE savjeta – kako efikasnije koristiti energiju, živjeti kvalitetnije i plaćati manje. Porukom “Vaš planet vas treba! – Ujedinjeni protiv klimatskih promjena” ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja, apelira na sve nas da se kao pojedinci uključimo u rješavanje problema klimatskih promjena. Tribinu su organizirali UNDP i Profil Megastore. 

više
UJEDINJENI protiv klimatskih promjena

UJEDINJENI protiv klimatskih promjena

5. lipnja 2009.

Pod motom Vaš planet vas treba! - UJEDINJENI protiv klimatskih promjena, ovogodišnji je Svjetski dan zaštite okoliša usmjeren ka podizanju svijesti ne samo o pitanjima klimatskih promjena, već i o tome kako se pojedinci mogu uključiti u rješenja. Uključivanje javnosti od presudne je važnosti za učinkovit odgovor na klimatske promjene. Ublažavanje i prilagodba na klimatske promjene ne mogu započeti bez promjena u ponašanju pojedinca, odustajanja od starih navika i usvajanja novih.

više
Objavljene brošure 200 EE savjeta i Tipske mjere

Objavljene brošure 200 EE savjeta i Tipske mjere

Zagreb, 5. lipnja 2009.

Povodom današnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša, u sklopu projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj objavljene su dvije brošure: 200 EE savjeta sa savjetima kako efikasnije koristiti energiju, živjeti kvalitetnije i plaćati manje, te Tipske mjere za povećanje energetske efikasnosti u kućanstvima, u kojima su dodatno razrađeni i opisani savjeti koji zahtijevaju veće investicije. 

više
Tjedna mjerenja u Varaždinskoj županiji

Tjedna mjerenja u Varaždinskoj županiji

Varaždin, 1. lipnja 2009.

Danas je u sklopu SGE projekta, EE ured Varaždinske županije započeo s dnevnim (tjednim) očitanjima potrošnje svih energenata u objekatima u vlasništvu Varaždinske županije. Očitanja se unose u ISGE, računalnu aplikaciju koja omogućuje kontinuirano unošenje i nadzor nad podacima o potrošnji svih vrsta energenata i vode. Također, i Grad Varaždinske Toplice započeo je s upisom dnevnih (tjednih) očitanja u ISGE za zgradu Gradskog poglavarstva i vrtić Tratinčica. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji izolacijski materijal za toplinsku i zvučnu izolaciju je mineralna vuna, s obzirom da ima malu toplinsku provodljivost, visoku otpornost na požar te je otporna na starenje i raspadanje.