Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionice o OIE na Kinookus festivalu u Stonu

Radionice o OIE na Kinookus festivalu u Stonu

Ston, 4.-8. rujna 2013.

Stručnjaci UNDP-a Robert Pašičko i Marko Capek su sa svojim projektom AlterED i ove godine sudjelovali u Kinookus festivalu. U dva dana festivala su održane dvije radionice za djecu o OIE, uz zabavnu prezentaciju, animirane filmove, križaljke i kviz s bombonima i bedževima. Za one nešto starije, održana je prezentacija i otvorena diskusija na temu Energetskih zadruga. 

više
Održana edukacija krajnjih korisnika Grada Benkovca

Održana edukacija krajnjih korisnika Grada Benkovca

Benkovac, 3. rujna 2013.

U prostorijama Gradske knjižnice u Benkovcu održana je ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Grada, kojoj je nazočilo 13 sudionika, od kojih su dvije članice benkovačkog EE tima. Uspostavljen je Registar svih javnih zgrada u vlasništvu Grada te se sustavno gospodari energijom u 7 gradskih objekata.

više
Završene edukacije krajnjih korisnika Grada Gospića

Završene edukacije krajnjih korisnika Grada Gospića

Gospić, 29. kolovoza 2013.

U OŠ dr. Jure Turića u Gospiću održana je druga ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Grada, na kojoj je prisustvovalo je 8 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 11 objekata. Ovom radionicom završena je edukacija krajnjih korisnika te se u Gradu sustavno gospodari energijom u 26 objekata i uspostavljen je Registar svih gradskih zgrada.

više
AlterED tim ponovo na Terraneo festivalu

AlterED tim ponovo na Terraneo festivalu

Šibenik, 7.-9. kolovoza 2013.

Uspješnim angažmanom na prošlogodišnjem Terraneo festivalu, AlterED je demonstrirao uporabu sunčeve energije za pogon bicikla i auta te se predstavio javnosti kao inovativan projekt mladim i starim zaljubljenicima u solarnu energiju. Ove godine napunili su svoje baterije i one donirane od tvrtke Bosch te spremni dočekali još jedan ovogodišnji festival.

više
AlterED na Eko rock festivalu _Desant na Drvar_

AlterED na Eko rock festivalu Desant na Drvar

Drvar, 2. i 3. kolovoza

Osmi po redu Eko rock festival Desant na Drvar ove godine bio je pravo poprište inovacija u području solarne energije, a u njemu su sudjelovali i stručnjaci UNDP-a okupljeni u projekt alternativne edukacije - AlterED. Tuzlanska udruga Centar za razvoj i podršku (CRP) je sklopu festivala prezentirala desetke inovativnih pristupa korištenja solarne energije uz minimalne investicije.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kupujte veća pakiranja proizvoda koje redovito koristite. Za proizvodnju jedne boce od 1,5 l potroši se manje energije nego za 3 boce od 0,5 l. Također, proizvodi se i manje otpada.