Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionice o OIE na Kinookus festivalu u Stonu

Radionice o OIE na Kinookus festivalu u Stonu

Ston, 4.-8. rujna 2013.

Stručnjaci UNDP-a Robert Pašičko i Marko Capek su sa svojim projektom AlterED i ove godine sudjelovali u Kinookus festivalu. U dva dana festivala su održane dvije radionice za djecu o OIE, uz zabavnu prezentaciju, animirane filmove, križaljke i kviz s bombonima i bedževima. Za one nešto starije, održana je prezentacija i otvorena diskusija na temu Energetskih zadruga. 

više
Održana edukacija krajnjih korisnika Grada Benkovca

Održana edukacija krajnjih korisnika Grada Benkovca

Benkovac, 3. rujna 2013.

U prostorijama Gradske knjižnice u Benkovcu održana je ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Grada, kojoj je nazočilo 13 sudionika, od kojih su dvije članice benkovačkog EE tima. Uspostavljen je Registar svih javnih zgrada u vlasništvu Grada te se sustavno gospodari energijom u 7 gradskih objekata.

više
Završene edukacije krajnjih korisnika Grada Gospića

Završene edukacije krajnjih korisnika Grada Gospića

Gospić, 29. kolovoza 2013.

U OŠ dr. Jure Turića u Gospiću održana je druga ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Grada, na kojoj je prisustvovalo je 8 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 11 objekata. Ovom radionicom završena je edukacija krajnjih korisnika te se u Gradu sustavno gospodari energijom u 26 objekata i uspostavljen je Registar svih gradskih zgrada.

više
AlterED tim ponovo na Terraneo festivalu

AlterED tim ponovo na Terraneo festivalu

Šibenik, 7.-9. kolovoza 2013.

Uspješnim angažmanom na prošlogodišnjem Terraneo festivalu, AlterED je demonstrirao uporabu sunčeve energije za pogon bicikla i auta te se predstavio javnosti kao inovativan projekt mladim i starim zaljubljenicima u solarnu energiju. Ove godine napunili su svoje baterije i one donirane od tvrtke Bosch te spremni dočekali još jedan ovogodišnji festival.

više
AlterED na Eko rock festivalu _Desant na Drvar_

AlterED na Eko rock festivalu Desant na Drvar

Drvar, 2. i 3. kolovoza

Osmi po redu Eko rock festival Desant na Drvar ove godine bio je pravo poprište inovacija u području solarne energije, a u njemu su sudjelovali i stručnjaci UNDP-a okupljeni u projekt alternativne edukacije - AlterED. Tuzlanska udruga Centar za razvoj i podršku (CRP) je sklopu festivala prezentirala desetke inovativnih pristupa korištenja solarne energije uz minimalne investicije.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.