Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

Čakovec, 3. i 4. veljače 2009.

U dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu, danas su održane radionice za upravitelje i domare javnih objekata općina Međimurske županije odnosno objekata Grada Čakovca. Zamjenik župana Međimurske županije Mladen Križaić u uvodnom je dijelu naglasio važnost ovog projekta za županiju, dok je Mladen Boršić, direktor Međimurske energetske agencije (MENEA) predstavio rad i ulogu agencije u provedbi SGE projekta.

više
Mursko Središće - prvi grad s tjednim očitanjima potrošnje

Mursko Središće - prvi grad s tjednim očitanjima potrošnje

Mursko Središće, 9. veljače 2009.

Grad Mursko Središće prvi je u Hrvatskoj započeo s tjednim očitanjima potrošnje vode i energenata (struje, plina i loživog ulja) u zgradama u gradskom vlasništvu. Tjedna očitanja potrošnje energenata na brojilima preduvjet su za kontinuiranu i sustavnu kontrolu i analizu potrošnje energije u zgradama jedinica lokalne i regionalne samouprave, a koja je dio zahtjeva projekta Sustavno gospodarenje energijom - SGE.

više
Veleposlaniku Baričeviću uručena _Energetska povelja_

Veleposlaniku Baričeviću uručena Energetska povelja

Bruxelles, 9. veljače 2009.

Predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Vlasta Zanki i Sandra Magajne, uručile su Branku Baričeviću, veleposlaniku Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji, Energetsku povelju gradonačelnika i župana RH. Tom prilikom, veleposlaniku Baričeviću prezentiran je EE projekt i njegove važne komponente te su posebno predstavljeni rezultati projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH

više
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala _Pismo namjere_

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala Pismo namjere

Zagreb, 6. veljače 2009.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti drugo je ministarstvo koje je javno potpisalo Pismo namjere s UNDP-om o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti svojih objekata te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU, vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj. 

više
Prva godišnjica SGE projekta

Prva godišnjica SGE projekta

Zagreb, 3. veljače 2009.

Danas je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obilježena prva godišnjica projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE). Tom prilikom je prezentiran je pregled rezultata i provedenih aktivnosti u prvih godinu dana provedbe. Pismo namjere o provođenju SGE projekta do sada je potpisalo 79 gradova i županija, među kojima je i šest najvećih gradova u Hrvatskoj: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar i Slavonski Brod. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom starog kotla na lož ulje kondenzacijskim kotlom na prirodni plin moguće je uštedjeti na troškovima i do 73%, dok je povrat investicije moguć u roku 3 godine.