Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Sisku otvoreni EE kutak i EE Info galerija

Sisak, 3. ožujka 2010.

U trgovini Fero-Term, u centru Siska, S. i A. Radića 8, danas je svečano otvoren EE info kutak energetske efikasnosti, dok je EE info galerija postavljena u zgradi Gradske vijećnice, Rimska 26, gdje se nalazi i EE info ured Grada Siska, kamo građani mogu doći i postaviti upit o energetskoj efikasnosti, proučiti edukativne plakate te dobiti savjet od energetskih savjetnika kao i informativno-edukativne brošure.

više

Info dani štednje energije u prodajnim centrima Baumaxx

Zagreb, 3. ožujka 2010.

U sklopu informativno-edukativnih aktivnosti namijenjenih informiranju građana, EE projekt sudjeluje u Info danu štednje energije u Baumaxxu. Prvi Info dan je održan danas u prodajnom centru Jankomir dok će drugi biti održan 4. ožujka u prodajnom centru u Sesvetama. Tijekom Info dana, građani će moći dobiti savjete od energetskih savjetnika, uzeti brošure Izazov težak 1 tonu i 200 EE savjeta ali i brošure o energetski efikasnim proizvodima i to na štandovima tvrtki. 

više

ISGE radionica u Solinu

Solin, 2. ožujka 2010.

U Solinu je danas održana ISGE prezantacija vezana uz tjedna očitanja potrošnje energenata. Prezentaciju je uvodnim riječima otvorio gradonačelnik Grada Solina Blaženko Boban, koji je ukazao na važnost provođenja SGE projekta u Gradu.  Na edukacijskoj radionici, koju je održao dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj  projekta EE u zgradarstvu za područje Dalmacije, sudjelovalo je 14 predstavnika institucija koje djeluju u Solinu.

više

Održana radionica Zeleni ured u Koprivničko – križevačkoj županiji

Koprivnica, 2. ožujka 2010.

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj u Koprivnici, u Koprivničko -križevačkoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu Koprivničko - križevačke  županije. Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

više

Prva motivacijsko-edukacijska radionica Zeleni ured za zaposlenike državne uprave

Zagreb, 2. ožujka 2010.

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), danas je, u sklopu provede programa Dovesti svoju kuću u red, održana prva motivacijsko-edukacijska radionica Zeleni ured namijenjena djelatnicima državne uprave. Prva radionica održana je za djelatnike MINGORP-a. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kupujte veća pakiranja proizvoda koje redovito koristite. Za proizvodnju jedne boce od 1,5 l potroši se manje energije nego za 3 boce od 0,5 l. Također, proizvodi se i manje otpada.