Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana ISGE-a radionica za EE tim Zadarske županije

Održana ISGE-a radionica za EE tim Zadarske županije

Zadar, 25. siječnja 2012.

U prostorijama EE info centra u Zadru, danas je EE tim Zadarske županije upoznat sa svim prednostima Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Održana je edukacijska radionica na kojoj su prisustvovala tri člana EE tima. Predstavljen je ISGE, njegove osnovne funkcije te prikazani primjeri na školama koje su u kritičnom stanju i na kojima bi se trebale provesti ee mjere u cilju smanjenja potrošnje energije odnosno povećanja energetske efikasnosti.

više
_Zeleni ured_ ponovo u Specijalnoj bolnici _Varaždinske Toplice_

Zeleni ured ponovo u Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice, 24. siječnja 2012.

Održane su još četiri motivacijske radionice Zelenog ureda za djelatnike Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju - Varaždinske Toplice. Obzirom na bolnički rad u smjenama, nisu svi djelatnici bili u mogućnosti sudjelovati na radionicama u ljetnom terminu prošle godine. Na radionici je sudjelovalo ukupno 124 djelatnika s ciljem da i oni započnu s primjenom energetski efikasnog ponašanja.

više
 Održana druga u nizu ISGE radionica za obrazovne institucije Šibensko-kninske županije

Održana druga u nizu ISGE radionica za obrazovne institucije Šibensko-kninske županije

Šibenik, 23. siječnja 2012.

Danas je u gimnaziji Antuna Vrančića u Šibeniku održana druga u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Šibensko-kninske županije. Na radionici je prisustvovalo devet odgovornih osoba iz školskih ustanova.

više
_Upali i uštedi_ - donacija štednih žarulja kućanstvima zadarske županije

Upali i uštedi - donacija štednih žarulja kućanstvima zadarske županije

Zadar, 20. siječnja 2012.

Pod sloganom Upali i uštedi Zadarska županija i UNDP Hrvatska će u sklopu poticanja energetske efikasnosti kućanstava donirati dvije štedne žarulje po kućanstvu. Fizičke osobe koje preuzimaju žarulje za svoje kućanstvo trebaju biti punoljetne i s prebivalištem na području Zadarske županije.

više
_Zeleni ured_ u Carinarnici Dubrovnik, Ministarstvo financija

Zeleni ured u Carinarnici Dubrovnik, Ministarstvo financija

Dubrovnik, 19. i 20. siječnja 2012.

Nakon Carinarnice Split, Zeleni ured se 19. i 20. siječnja spustio još južnije i to u Carinarnicu Dubrovnik gdje su za djelatnike održane četiri motivacijske radionice. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 106 djelatnika s ciljem da u svojoj instituciji započnu s energetski efikasnim ponašanjem.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak postavite na što hladnije mjesto u kući te ostavite barem 10 cm između zida i uređaja, kako ne bi došlo do pregrijavanja odnosno povećane potrošnje energije.