Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
AlterED na Eko rock festivalu _Desant na Drvar_

AlterED na Eko rock festivalu Desant na Drvar

Drvar, 2. i 3. kolovoza

Osmi po redu Eko rock festival Desant na Drvar ove godine bio je pravo poprište inovacija u području solarne energije, a u njemu su sudjelovali i stručnjaci UNDP-a okupljeni u projekt alternativne edukacije - AlterED. Tuzlanska udruga Centar za razvoj i podršku (CRP) je sklopu festivala prezentirala desetke inovativnih pristupa korištenja solarne energije uz minimalne investicije.

više
AlterED tim na slovenskom ECO festivalu

AlterED tim na slovenskom ECO festivalu

Nova Gorica, 26.-28. srpnja 2013.

Turneja tima alternativne edukacije AlterED ovog se ljeta nastavlja i preko granice, pa je tako ovog vikenda u Sloveniji na ECO festivalu kraj Opatjeg sela AlterED tim posjetitelje festivala educirao o solarnoj energiji i njenim brojnim prednostima. 

više
Održana ISGE edukacija za Ministarstvo financija

Održana ISGE edukacija za Ministarstvo financija

Zagreb, 24. srpnja 2013.

U prostorijama ureda EE projekta danas je održana edukacija za četiri osobe iz Ministarstva financija o načinu i mogućnostima korištenja ISGE sustava. Edukaciji su prisustvovali Zlatko Jurina, Ana-Marija Martinčević Mužek, Branka Nakić i Mladen Džapo, a održao ju je Marko Markić, voditelj tima u sklopu HIO programa.

više
Održane ISGE regionalne radionice za EE timove Šibensko-kninske županije

Održane ISGE regionalne radionice za EE timove Šibensko-kninske županije

Šibenik, 23. srpnja 2013.

U prostorijama Šibensko-kninske županije u Šibeniku danas je održana regionalna napredna ISGE radionica namijenjena županijskim EE timovima. U edukaciji je sudjelovalo 10 članova EE timova i to županijski EE tim te timovi gradova Šibenika, Vodica, Skradina, Knina i Drniša, a održali su je sistemski administrator ISGE sustava Marin Mastilica i regionalna administratorica sustava Lana Hudetz.

više
Inženjeri UNDP-a na pulskom Seasplash festivalu educirali o solarnoj energiji

Inženjeri UNDP-a na pulskom Seasplash festivalu educirali o solarnoj energiji

Pula, 18.-22. srpnja 2013.

Tim AlterED projekta za nekonvencionalnu promociju solarne energije posjetio je ovogodišnji pulski Seasplash festival. Zahvaljujući fotonaponskim sustavima (uz fotonaponski panel i baterije tvrtke Bosch), energija sunca je korištena za napajanje hladnjaka, rasvjete,punjenje malih električnih uređaja te zvučnog sustava. Također, tim se zajedno s posjetiteljima okušao u kuhanju uz pomoć samostalno izrađenih solarnih kuhala.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite programibilne termostatske ventile koji reguliraju temperaturu prostorije na način da upravljaju protokom ogrjevnog medija.