Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Veleposlaniku Baričeviću uručena _Energetska povelja_

Veleposlaniku Baričeviću uručena Energetska povelja

Bruxelles, 9. veljače 2009.

Predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Vlasta Zanki i Sandra Magajne, uručile su Branku Baričeviću, veleposlaniku Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji, Energetsku povelju gradonačelnika i župana RH. Tom prilikom, veleposlaniku Baričeviću prezentiran je EE projekt i njegove važne komponente te su posebno predstavljeni rezultati projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH

više
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala _Pismo namjere_

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala Pismo namjere

Zagreb, 6. veljače 2009.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti drugo je ministarstvo koje je javno potpisalo Pismo namjere s UNDP-om o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti svojih objekata te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU, vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj. 

više
Prva godišnjica SGE projekta

Prva godišnjica SGE projekta

Zagreb, 3. veljače 2009.

Danas je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obilježena prva godišnjica projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE). Tom prilikom je prezentiran je pregled rezultata i provedenih aktivnosti u prvih godinu dana provedbe. Pismo namjere o provođenju SGE projekta do sada je potpisalo 79 gradova i županija, među kojima je i šest najvećih gradova u Hrvatskoj: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar i Slavonski Brod. 

više
Ministarstvo pravosuđa potpisalo _Pismo namjere_

Ministarstvo pravosuđa potpisalo Pismo namjere

Zagreb, 2. veljače 2009.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović i Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj danas su potpisali Pismo namjere o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH te ispunjavanje obveza koje propisuju direktive EU, vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod projektiranja kuće, većinu dnevnih prostorija smjestite na južnoj strani, kako biste maksimalno iskoristili sunce za zagrijavanje prostora, ali i za prirodnu rasvjetu.