Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Osijeku održan Okrugli stol o ISGE sustavu

U Osijeku održan Okrugli stol o ISGE sustavu

Osijek, 15. i 16. ožujka 2012.

U osječkom BIOS – poduzetničkom inkubatoru održan je dvodnevni okrugli stol o Informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE). ISGE je internetska aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora, nastala u sklopu provedbe SGE projekta te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom, a koriste ga Uredi za gospodarenje energijom u svim hrvatskim gradovima i županijama (lokalni i regionalni EE timovi).

više
Suradnici SGE projekta na radionici o lokalnim EE aktivnostima u Zadru

Suradnici SGE projekta na radionici o lokalnim EE aktivnostima u Zadru

Zadar, 14. ožujka 2012.

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) je u sklopu projekta ENCRO u Zadru održalo radionicu na temu Lokalne aktivnosti za uštedu energije i energetsku učinkovitost. SGE suradnici zaduženi za područje Sjeverne Dalmacije i Like sudjelovali su na radionici predstavljajući aktivnosti SGE projekta. Predstavljene su sve EE info točke sa područja te je najavljen EE info tjedan Grada Zadra koji će se održati od 20. do 24. ožujka.  

više
Radionica _Uvod u Zeleni ured_ za ravnatelje škola Varaždinske županije

Radionica Uvod u Zeleni ured za ravnatelje škola Varaždinske županije

Varaždin, 8. ožujka 2012.

U skupštinskoj dvorani Županijske palače održana je radionica Uvod u Zeleni ured namijenjena upoznavanju ravnatelje/ice osnovnih i srednjih škola s konceptom Zelenog ureda i s aktivnostima koje će se provoditi u školskom sustavu te njihovom ulogom u procesu uvođenja Zelenog ureda i zelenog poslovanja u školama Varaždinske županije, a sve kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš te troškovi za energente i uredske resurse.

više
_Misli na sutra_ za niže razrede šibenske OŠ Fausta Vrančića

Misli na sutra za niže razrede šibenske OŠ Fausta Vrančića

Šibenik, 7. ožujka 2012.

Za učenike nižih razreda OŠ Fausta Vrančića u Šibeniku danas je održan info-edu školski sat Misli na sutra. Više od 35 učenika sa zanimanjem je pratilo priču o tati Gašparu i njegovoj obitelji koja zna kako racionalno koristiti energiju te njihovom susjedu Trošimiru koji pak ne zna racionalno koristiti energiju. Nakon projekcije filma razvila se diskusija u kojoj se vidjelo njihovo znanje o mjerama energetske efikasnosti koje primjenjuju kod kuće, ali i o obnovljivim izvorima energije i njenim prednostima. 

više
U Varaždinu održan stručni skup iz područja obnovljivih izvora energije

U Varaždinu održan stručni skup iz područja obnovljivih izvora energije

Varaždin, 7. ožujka 2012.

Danas je u sklopu stručnog skupa iz područja obnovljivih izvora energije održanom u Edukacijskom centru obnovljive energije u Elektrostrojarskoj školi, Mladen Antolić, koordinator SGE projekta za Sjeverozapadnu Hrvatsku, uručio Zelenu povelju županu Varaždinske županije Predragu Štromaru. Povelja je uručena nastavno na potpisivanje sporazuma o uvođenju koncepta Zelenog ureda u osnovne i srednje škole Varaždinske županije. Također, uručene su i diplome polaznicima Tečaja za energetske savjetnike .

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zimski vrt omogućuje dodatno iskorištavanje sunčeve energije. Naime, nagib sjenila na krovu zimskog vrta propušta nisko zimsko sunce, time omogućavajući zagrijavanje prostora.